Creatorii serialului „Game of Thrones” au semnat un acord cu Netflix

NewMoney 08/08/2019 | 10:24 Fapt Divers
Creatorii serialului „Game of Thrones” au semnat un acord cu Netflix

David Benioff şi Dan Weiss, creatorii serialului televizat „Urzeala tronurilor/ Game of Thrones”, au semnat un acord cu platforma de streaming Netflix pentru a scrie, produce şi regiza noi filme, potrivit AFP.

„Suntem încântaţi să-i primim pe maeştrii povestitori precum David Benioff şi Dan Weiss la Netflix”, a declarat, într-un comunicat, Ted Sarandos, responsabil de conţinut al platformei. „Ei sunt o forţă creatoare şi au încântat publicul din lumea întreagă cu poveştile lor epice. Suntem nerăbdători să vedem ce va aduce imaginaţia lor pentru abonaţii noştri”.

„Am avut o aventură formidabilă cu HBO timp de peste un deceniu şi le suntem recunoscători tuturor de acolo pentru că ne-au permis să ne simţim ca acasă”, au afirmat cei doi creatori ai serialului GoT.

Dar „Netflix a construit ceva uimitor şi fără precedent, şi noi suntem onoraţi că ne-au invitat să facem parte din echipă”, au scris cei doi.

Netflix nu a divulgat informaţii privind suma, dar acordul este semnat pe mai mulţi ani şi prevede atât seriale, cât şi filme, fără a preciza mai multe detalii.

Potrivit site-ului de specialitate Deadline, cecul semnat de Netflix ar fi cu nouă cifre. Cei doi scenarişti au primit oferte şi din partea Disney şi Amazon.

Difuzarea în luna mai a ultimului episod al sezonului opt „Game of Thrones” a bătut recordul de audienţă la HBO cu 19,3 milioane de telespectatori, lucru care nu i-a împiedicat pe fanii serialului să denunţe finalul. O petiţie prin care aceştia cereau ca ultimul episod să fie refăcut cu „scenarişti competenţi” a fost lansată şi a fost semnată de peste 1,7 milioane de persoane.

„Game of Thrones” a bătut recordul de nominalizări la premiile Emmy, prestigioasele recompense pentru producţii de televiziune, şi se află în cursă anul acesta pentru 32 de categorii.

În paralel cu Netflix, David Benioff şi Dan Weiss sunt implicaţi într-un proiect al companiei Disney, o serie de episoade din saga „Star Wars”.