Craiova, viitor pol IT? O nouă firmă își deschide birou în Bănie și vrea 100 de specialiști IT

Andreea Neferu 09/05/2017 | 15:02 Ştiri
Craiova, viitor pol IT? O nouă firmă își deschide birou în Bănie și vrea 100 de specialiști IT

Softelligence, companie specializată în servicii software de business, a deschis un birou în Craiova, unde vrea să angajeze 100 de specialiști IT până la finalul anului 2018. Conform estimărilor companiei, piața craioveană a forței de muncă în domeniul IT este una matură, depășind în prezent 1.300 de specialiști. Anul trecut, și suedezii de la Enea au deschis un birou în Craiova.

Softelligence caută atât angajați cu o experiență vastă, de peste 8 ani, cât și personal entry-level, cu o activitate de până la 2 ani în programare. Echipele vor deservi clienți din Marea Britanie, Olanda, Irlanda, Germania și Statele Unite.

„În ultimul an, am încheiat contracte cu jucători globali și recrutăm programatori pentru mai multe echipe de dezvoltare, persoane pasionate și motivate să construiască software care să conteze. Noile poziții din cadrul Softelligence Engineering vizează specialiști Microsoft .Net, dezvoltatori web cu expertiză în Javascript, Angular și React, programatori Java și Python, precum și specialiști în testare manuală și automată”, spune Sorin Găvănescu, managing partner Softelligence Engineering, divizia din Craiova.

„Numărul programatorilor craioveni poate să crească constant în următorii ani printr-o bună colaborare cu universitățile locale de specialitate și o investiție susținută din partea firmelor IT în formarea tinerilor din licee și facultăți”, spune Teodor Blidăruș, managing partner Softelligence.

Compania Softelligence este controlată de Adrian și Teodor Blidăruș, iar anul trecut în acționariat a intrat și Sergiu Neguț.

Printre cei mai importanți clienți ai Softelligence se numără companii precum BCR, Allianz, NN, ING Bank, Honeywell sau BAT. Alături de dezvoltarea software și integrare de soluții SAP, Oracle, Microsoft, Softelligence are și produse proprii, precum platforma FinTech OS, ce gestionează peste 10 milioane de tranzacții lunar.


FOTO: Softelligence

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.