Consiliul Concurenţei analizează preluarea activităţii de intermediere în asigurări a Globasig Broker de Asigurare-Reasigurare

Elena Marinescu 07/12/2023 | 13:33 Ştiri
Consiliul Concurenţei analizează preluarea activităţii de intermediere în asigurări a Globasig Broker de Asigurare-Reasigurare

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Safety Broker de Asigurare intenţionează să preia activitatea de intermediere în asigurări realizată de Globasig Broker de Asigurare – Reasigurare în România.

Safety Broker de Asigurare desfăşoară activităţi de intermediere pentru toate clasele de asigurări de viaţă şi generale, inclusiv emiterea de contracte de asigurare şi încasarea primelor de asigurare în numele companiilor de asigurări, având o acoperire naţională.

Globasig Broker de Asigurare – Reasigurare oferă produse de asigurare auto (CASCO/RCA), pentru bunuri şi imobile, pentru călătorii în străinătate şi vacanţe, pentru răspundere civilă legală şi/sau profesională, pentru transporturi, de viaţă, sănătate şi economii, pentru garanţii şi riscuri financiare, în agricultură.

„Conform prevederilor Legii concurenţei (nr. 21/1996), această tranzacţie trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei, care o va evalua în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”, precizează autoritatea de concurenţă, într-un comunicat citat de Agerpres.