Consiliul Concurenței a dat undă verde tranzacției prin care Dedeman preia The Bridge

NewMoney 17/07/2019 | 14:37 Ştiri
Consiliul Concurenței a dat undă verde tranzacției prin care Dedeman preia The Bridge

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Dedeman preia companiile Upscale Development SRL (Bridge 1), The Bridge 2 Development SRL și The Bridge 3 Office Building SRL, care formează un complex de birouri în București, se arată într-un comunicat de presă.

Consiliul Concurenței a a constat că tranzacția nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Dedeman are ca obiect principal de activitate vânzarea de materiale de construcții și amenajări interioare.

Upscale Development SRL (Bridge 1), The Bridge 2 Development SRL și The Bridge 3 Office Building SRL activează pe piața serviciilor de închiriere de proprietăți imobiliare cu destinație spații de birouri moderne, respectiv cu destinație comercială.

Birourile The Bridge au fost dezvoltate de compania Forte Partners pe terenul fostei fabrici de pâine Spicul, vizavi de Carrefour Orhideea. Cel mai mare chiriaş al proiectului de birouri The Bridge este BCR, cea mai mare bancă din România. De altfel BCR este unul dintre finanţatorii grupului Dedeman.

Tranzacția a fost estimată la 200 de milioane de euro.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naționale de concurenţă, www.consiliulconcurentei.ro, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.