Companiile mici și mijlocii urmează trendul marilor corporații în privința beneficiilor extra-salariale (P)

NewMoney 26/07/2023 | 11:44 Ştiri
Companiile mici și mijlocii urmează trendul marilor corporații în privința beneficiilor extra-salariale (P)

Într-o lume în continuă schimbare, companiile mici și mijlocii sunt tot mai conștiente de importanța păstrării angajaților și atragerea forței de muncă în cadrul organizațiilor lor. Pentru a face față provocărilor, multe firme aleg să urmeze exemplul marilor corporații și oferă beneficii extra-salariale medicale, cum ar fi abonamentele medicale, pentru a crește retenția angajaților. Doar în ultimii 3 ani, numărul companiilor mici și mijlocii care oferă servicii de sănătate s-a triplat.

Beneficiile extra-salariale medicale au câștigat popularitate în rândul companiilor, devenind un element cheie din pachetul de angajare. Dacă în trecut, sutele de mii de angajați din marile companii erau cei care beneficiau de pachete medicale ca extra beneficiu salarial, astăzi lucrurile s-au schimbat. Se observă un interes crescut al angajatorilor pentru pachetele de sănătate nu doar în corporații, ci și în cazul multor IMM-uri din România.

85% dintre companiile mici si mijlocii aleg abonamente medicale complexe

Conform REGINA MARIA, comportamentul abonatului IMM este similar cu cel al abonatului dintr-o corporație. Rata de acces a servicilor medicale de către angajații IMM este aproape 70%, cu aproximativ același număr de vizite la medic, asemănător angajaților din marile organizații.

„Abonamentul medical, oferit de IMM-uri ca beneficiu extra-salarial, poate contribui la decizia unui angajat pentru alegerea locului de muncă, dar ajută și la fidelizarea acestuia pe termen mediu și lung. Doar dacă ne uităm la ce s-a întâmplat în ultimii 3 ani, ne dăm seama că pachetele de sănătate pot constitui un avantaj competitiv pentru companiile mici și mijlocii în fața marilor corporații, iar atenția la nevoile angajaților este un barometru pentru atragerea și retenția forței de muncă. Faptul că 85% dintre partenerii noștri IMM aleg pachete medicale complexe pentru angajați, iar 70% negociază chiar și pachete preferențiale pentru membrii de familie ai acestora, demonstrează grija pentru viața personală și profesională pe care și angajatorii o manifestă pentru angajați. Pe măsură ce conștientizarea cu privire la beneficiile extra-salariale medicale continuă să crească, estimăm că tot mai multe IMM-uri vor adopta acest trend”, declară Andreea Minuță, director executiv al Diviziei de Abonamente REGINA MARIA.

Un angajat cu abonament medical economisește în medie un salariu minim brut pe an

Un abonat merge la medic in medie de 7x pe an, de aproape 3x mai mult ca un pacient fără abonament. Suma economisită de abonați este variabilă, în funcție de complexitatea abonamentului.

În baza abonamentului medical, companiile ajută angajații să economisească investind în sănătate. În ultimul an, abonații noștri au accesat aproape 12 milioane de servicii medicale și au economisit în medie 3.500 lei pe an, o sumă care reprezintă mai mult decât un salariu minim brut pe economie în România la momentul actual. Suma economisită de pacienții cu abonament este variabilă, în funcție de complexitatea abonamentului: cu cât abonamentul cuprinde mai multe includeri, cu atât mai mult economisești”, declară Andreea Minuță, director executiv al Diviziei de Abonamente REGINA MARIA.

Abonamentele medicale oferite de companii pot fi personalizate în funcție de nevoile medicale care țin de sănătatea fizică a angajaților și a familiilor lor, dar și pentru bunăstarea emoțională.

În prezent, Rețeaua REGINA MARIA gestionează peste 800.000 de abonamente medicale, cu 11.000 de companii în portofoliu. 7 din top 10 cei mai buni angajatori din România oferă servicii medicale Regina Maria angajaților, potrivit „Top angajatori 2022”, realizat de undelucram.ro. Județele cu cei mai mulți abonați sunt București, Brașov, Cluj, Timiș, Dolj, Iași, Mureș, Constanța, angajați din industrii precum IT&Telecom, Finanţe&Asigurări și Auto, retail, manufactură. Primele 3 industrii reprezintă aproximativ 46% din întregul portofoliu.


Despre Rețeaua de Sănătate REGINA MARIA

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA este liderul calității serviciilor medicale din România, fiind singurul operator care deține trei spitale cu acreditări internaționale. Prin cele 16 acreditări deținute – o performanță unică în România și în regiune, REGINA MARIA demonstrează constant angajamentul său pentru excelența medicală și siguranța îngrijirii pacienților.

Doar în ultimul deceniu, REGINA MARIA a investit peste 200 de milioane de euro în dezvoltarea sistemului medical din România, prin modernizarea sau deschiderea de noi locații, achiziția de aparatură performantă și pregătirea echipelor medicale.

Cu cea mai amplă expertiză pe zona de tranzacții și achiziții, REGINA MARIA este singura rețea medicală din România care a preluat în totalitate și a integrat cu succes peste 40 de alte companii de sănătate. Rețeaua este prezentă în toate județele țării și reunește peste 8.500 de angajați și colaboratori, oferind servicii complete de spitalizare și chirurgie, maternitate, policlinică, imagistică, laborator, stocare de celule stem și stomatologie, unui număr de peste 6 milioane de pacienți.

Totodată, REGINA MARIA a inovat și segmentul serviciilor medicale pentru companii, lansând în premieră în România conceptul de abonamente corporate, în urmă cu peste 25 de ani. Compania a dezvoltat și pachete medicale specializate pentru IMM și persoane fizice, gestionând în prezent un portofoliu de 800.000 de abonamente.

În 2023, REGINA MARIA a lansat un nou proiect medical – EXAVET, primul laborator de Analize și Imagistică Veterinară din cadrul rețelei, marcând intrarea pe o piață nouă pentru liderul în calitatea serviciilor medicale din România.