Comisia Europeană suspendă utilizarea TikTok pe dispozitivele sale de serviciu

Andrei Dumitru 23/02/2023 | 16:32 Ştiri
Comisia Europeană suspendă utilizarea TikTok pe dispozitivele sale de serviciu

Consiliul pentru gestiunea corporativă din cadrul Comisiei Europene a decis să suspende utilizarea aplicaţiei TikTok pe dispozitivele de serviciu, pentru a spori securitatea cibernetică la nivelul instituţiei.

”Această măsură urmăreşte să protejeze Comisia împotriva ameninţărilor şi acţiunilor la adresa securităţii cibernetice, care pot fi exploatate pentru atacuri cibernetice împotriva mediului corporativ al Comisiei. Evoluţiile în materie de securitate ale celorlalte platforme de comunicare socială vor fi, de asemenea, reexaminate în mod constant”, transmite CE.

Măsura este în conformitate cu politicile interne stricte ale Comisiei în materie de securitate cibernetică pentru utilizarea dispozitivelor mobile pentru comunicările electronice legate de activităţile profesionale. Această măsură completează recomandările continue adresate de Comisie personalului său în vederea aplicării celor mai bune practici atunci când utilizează platformele de comunicare socială şi pentru a menţine un nivel ridicat de conştientizare în domeniul cibernetic în activitatea sa zilnică.

Comisia se angajează să garanteze că personalul său este bine protejat împotriva ameninţărilor şi incidentelor cibernetice care sunt în prezent în creştere. Prin urmare, este de datoria noastră să răspundem cât mai curând posibil la eventualele alerte cibernetice.

Suspendarea de joi este o decizie internă adoptată la nivelul instituţiei, care se limitează strict la utilizarea dispozitivelor înregistrate în serviciul său mobil, precizează CE.

„Credem că această suspendare este eronată și bazată pe concepții fundamentale greșite. Ne surprinde faptul că nu am fost contactați direct și nu am primit nicio explicație de la Comisia Europeană – am solicitat o întâlnire pentru a clarifica modul în care protejăm datele celor 125 de milioane de persoane din UE care vin pe TikTok în fiecare lună. Continuăm să ne îmbunătățim abordarea privind securitatea datelor, inclusiv prin stabilirea a trei centre de date în Europa pentru a stoca datele utilizatorilor la nivel local, a reduce numărul angajaților care au acces la date, dar și pentru a minimiza fluxul de date în afara Europei”, a menționat un reprezentant TikTok.