CNA suspendă temporar emisia postului Realitatea TV

NewMoney 15/01/2019 | 17:49 Ştiri
CNA suspendă temporar emisia postului Realitatea TV

Consiliul Național al Audiovizualului a sancționat postul Realitatea TV pentru modul în care a relatat mitingului Diasporei din 10 august. CNA a decis suspendarea temporară a emisiei, preț de 10 minute, în data de 17 ianuarie, anunță postul de televiziune. 

„Abuz al Consiliului Național al Audivizualului la adresa Realitatea TV. În urmă cu puțin timp, postul nostru de televiziune a fost sancționat de CNA pentru că a informat. V-a adus informații despre mitingul diasporei din 10 august și despre intervenție dură a jandarmerie. Realitatea TV a fost monitorizată strict. Pentru modul în care v-am dezvăluit tot ceea ce s-a întâmplat în Piața Victoriei, azi, CNA a hotărât să ne suspende emisia. Asa că, joi, 17 ianuarie, intre orele 19.00 si 19.10 emisia va fi suspendata”, anunță Realitatea TV.

Decizia vine după ce în ședința din 10 ianuarie, CNA a amendat postul Realitatea TV cu 5.000 de lei „pentru emisiuni de știri și dezbateri difuzate în perioada 20.07-04.08.2018 cu încălcarea dispozițiilor art. 18 alin. 1) lit. (b) din Codul de reglementare a conținutului audiovizual. [Nu pot fi difuzate în intervalul orar 6,00 – 23,00 producţii care prezintă: (…) b) scene de sex, limbaj sau comportament trivial, vulgar sau obscen.] Printre titlurile afișate pe ecran au fost ”Mașină anti-PSD rulează legal”, ”Slogan anti-PSD înmatriculat”, ”Gura PSD, noua modă la români”, ”Mesaj anti- PSD vizibil din avion’”.


Foto: Mediafax