Ciolacu spulberă îndoilelile despre rotativa guvernamentală: Se va face exact atunci când trebuie

Elena Marinescu 17/03/2023 | 18:45 Ştiri
Ciolacu spulberă îndoilelile despre rotativa guvernamentală: Se va face exact atunci când trebuie

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat vineri, referindu-se la rotativa guvernamentală, că aceasta se va face atunci când trebuie,”nu se va depăşi cu foarte mult termenul, nici nu va fi cu foarte mult timp înainte”.

„Se va face exact atunci când trebuie. Nu se va depăşi cu foarte mult termenul, nici nu va fi cu foarte mult timp înainte. Şi, spre surprinderea tuturor, se va face într-o normalitate pe care ne-o dorim cu toţii”, a răspuns Marcel Ciolacu, întrebat despre momentul în care se va face rotativa guvernamentală, potrivit Agerpres.

În luna mai, conform înţelegerii din coaliţie, funcţia de prim-ministru ar urma să fie preluată de liderul PSD, Marcel Ciolacu, iar data vehiculată în spaţiul public a fost de 25 mai.

Tandem PSD-PNL la alegeri, în 2024?

Liderul PSD a mai spus că a înţeles mesajul partenerilor de guvernare cu privire la un eventual tandem pentru următoarele alegeri, în care, susţine el, se va merge separat.

„Am înţeles mesajul lor. Am înţeles şi sondajele din ultimul timp care au ieşit în spaţiul public, comandate de PNL, care nu sunt tocmai prietenoase. Eu cred că am dat un mesaj foarte clar: această coaliţie poate continua şi după anul 2024.

Ca şi om politic, eu nu exclud nicio variantă atâta timp cât avem un program de guvernare şi o guvernare care să răspundă la aşteptările românilor, la nevoile companiilor româneşti. Dacă vom avea această abordare comună, de ce nu să avem şi o alianţă?! Acest lucru nu l-am decis, pentru că nu îl decide Ciolacu, cum nu îl decide nici Nicolae Ciucă. Acest lucru îl decid membrii celor două partide.

Am văzut reacţia partenerilor şi atunci înseamnă că nu e nevoie să facem asta. Vom merge la alegeri separat. Nu avem nicio problemă. Mă bucură reacţia să ştiu să nu îi mai obosesc pe colegii mei degeaba”, a spus Ciolacu, la o conferinţă de presă susţinută la Piteşti.

Miercuri, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, nu a exclus posibilitatea de a candida la prezidenţiale în tandem cu Nicolae Ciucă în calitate de premier.