Cine este femeia care îi ia locul lui Elon Musk ca președinte al Tesla

NewMoney 08/11/2018 | 13:54 Ştiri
Cine este femeia care îi ia locul lui Elon Musk ca președinte al Tesla

Producătorul de autoturisme electrice Tesla a anunțat că australianca Robyn Denholm, membră independentă a consiliului de administraţie din 2014, îl va înlocui pe Elon Musk în funcția de președinte al companiei. Schimbarea are loc la mai mult de o lună după ce miliardarul a ajuns la un acord cu autorităţile de reglementare americane prin care accepta să renunțe la această funcție, scrie Reuters. 

Compania avea termen până pe 13 noiembrie să numească un președinte independent al consiliului de administrație, conform acordului cu Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare (SEC). Autoritățile au pornit o anchetă după ce Elon Musk a transmis Twitter că „a asigurat finanțarea” pentru a retrage Tesla de la bursă, în urma căreia au stabilit că acest mesaj a fost unul fraudulos.

Musk a trebuit astfel să renunțe la funcția de președinte al Tesla, însă a rămas în continuare CEO. Miliardarul a trebuit să mai achite și o amendă în valoare de 20 de milioane de dolari, sumă cu care a fost sancționată, separat, și compania.

Robyn Denholm este director financiar al operatorului australian de telecomunicaţii Telstra şi a fost director independent în board-ul Tesla din 2014.

Aceasta va renunţa la funcţia de director financiar al Telstra după încheierea unei perioade de preaviz de şase luni și va prelua imediat funcția de la Tesla. Denholm va fi însărcinată să supravegheze compania în timp ce încearcă să crească producția autoturismelor electrice Model 3, acțiune consideerată crucială pentru profitabilitatea susținută a constructorului auto.


Foto: AFP/Mediafax