Chelsea Londra, de vânzare. Ce sumă astronomică ar putea încasa Roman Abramovici de la cel mai bogat britanic

Florel Manu 30/07/2018 | 10:42 Ştiri
Chelsea Londra, de vânzare. Ce sumă astronomică ar putea încasa Roman Abramovici de la cel mai bogat britanic

De cel puțin o lună umblă zvonuri că miliardarul rus, Roman Abramovici ar vrea să vândă clubul Chelsea Londra. Acum, cu două săptămâni înaintea startului Premier League, presa britanică reaprinde fitilul „bombei” verii din fotbalul englez. Chelsea ar avea un posibil cumpărător.

Potrivit publicație britanice The Sun, care citează contul de Twitter „Secret Footballer” care are peste 100.000 de urmăritori, clubul londonez ar putea fi cumpărat de cel mai bogat britanic cu prețul de circa două miliarde de lire sterline. În vârstă de 65 de ani, Jim Ratcliffe este considerat cel mai bogat om de afaceri din Marea Britanie, cu o avere estimată la circa 21 de miliarde de lire sterline, potrivit unui clasament făcut de Sunday Times.

Primele zvonuri privind vânzarea clubului Chelsea Londra au apărut în iunie, însă nu au fost anunțate numele unor posibili cumpărători. La acea dată, suma vehiculată era de puțin peste un miliard de euro. Potrivit presei britanice, discuțiile dintre Abramovici și Ratcliffe sunt și ele mai vechi, miliardarul rus refuzând până acum o ofertă venită din partea celul mai bogat britanic.

Acum se vorbește de o nouă sumă de circa două miliarde de lire sterline. Presa britanică susține că această ofertă care ar veni din partea miliardarului britanic ar putea fi una de nerefuzat pentru Abramovici.

Roman Abramovici a cumpărat Chelsea Londra în 2003 pentru suma de 140 de milioane de lire sterline. În tot acest timp, Chelsea a câștigat cinci titluri în Premier League și Champions League în 2012. Averea lui Abramovici provine în mare parte din afacerile cu petrol și gaze în anii `90, când președinte al Rusiei era Boris Elțîn. În prezent, miliardarul rus este considerat unul din apropiații actualului președinte rus, Vladimir Putin.

În ceea ce-l privește pe Ratcliffe, compania acestuia, Ineos, a înregistrat anul trecut venituri totale de circa 45 de miliarde de lire sterline. Compania este prezentă în 22 de țări și are circa 18.500 de angajați. Ratcliffe a mai investit în fotbal, potrivit Digi Sport. El a cumpărat anul trecut clubul elvețian FC Lausanne Sport, cu o sumă care nu a fost dezvăluită. Anul trecut însă, clubul a retrogradat în liga a doua elvețiană.


Foto: AFP/Mediafax

Cu o experiență de peste 20 de ani în presa românească, Florel Manu a debutat la Radio PRO FM, după care și-a continuat activitatea la mai multe trusturi media precum PRO TV, Antena1 și Antena3, Adevărul, The Money Channel. Acoperă domeniile retail, real estate și turism.