Cel mai bogat om din China, Jack Ma, este membru al Partidului Comunist

NewMoney 27/11/2018 | 12:47 Ştiri
Cel mai bogat om din China, Jack Ma, este membru al Partidului Comunist

Miliardarul Jack Ma, fondator al retailerului online Alibaba și cel mai cunoscut capitalist din China, este membru al Partidului Comunist (PCC), a dezvăluit presa de stat de stat din această țară, potrivit Business Insider.

Speculațiile despre posibilele legături ale lui Ma cu Guvernul chinez au apărut de mai mult timp, însă miliardarul s-a distanțat mereu de Beijing în declarațiile sale publice.

În timp ce compania sa de comerț electronic a crescut în ultimii ani prin vânzarea de acțiuni firmelor apropiate de Partidul Comunist, Ma a descris relația sa cu guvernul: „Iubește-i, dar nu te căsători cu ei”. Ma este cel mai bogat om din China, cu o avere de aproape 40 de miliarde de dolari, potrivit Forbes.

Ziarul de stat de la Beijing făcut dezvăluirile luni, cănd anunța că PCC va decora 100 de persoane, printre care se numără și Ma și alți doi moguli ai internetului, pentru contribuția lor la dezvoltarea economiei Chinei.

Nu este clar însă motivul pentru care presa de la Beijing a ales să menționeze acum legăturile politice ale lui Jack Ma, dar vestea a apărut într-un moment în care Guvernul chinez încearcă să alinieze întreprinderile private ale țării la valorile partidului, în special pe cele din sectorul tehnologic.

Ma, care a anunțat în septembrie că anul viitor va demisiona în funcția de președinte al Alibaba, este cel mai cunoscut om de afaceri din China.


Foto: Mediafax