Cea mai bogată româncă va deschide o fabrică de PET-uri în județul Dâmbovița

Florel Manu 08/09/2017 | 16:46 Ştiri
Cea mai bogată româncă va deschide o fabrică de PET-uri în județul Dâmbovița

Cea mai bogată româncă, Veronica Gușă de Drăgan, văduva omului de afaceri care a fost desemnat cel mai bogat român în prima ediție a Top 300 Capital, Iosif Constantin Drăgan, va deschide fabrică de ambalaje în județul Dâmbovița printr-o investiție de 10 milioane de euro.

Proiectul este susținut de grupul Veroniki Holding, cu investiții de circa 400 de milioane de euro în ultimii 10 ani. Fabrica pe care o va deschide Veronica Gușă va produce ambalaje de tip r-PET (recycled PET) pentru industria alimentară.

Noua fabrică, cu laborator propriu, are tehnologii de ultimă generație, certificate EFSA (European Food Safety Authority) de către Institutul Fraunhofer (Germania), cu standardele de management ale calității implementate (BRC IoP V, ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001), pentru a îndeplini toate condițiile de siguranță alimentară, producția de caserole și folie PET fiind estimată la 8.500 de tone anual și desfașurată pe o suprafață de 5.200 de metri pătrați, potrivit unui comunicat al companiei.

Veroniki Holding a fost creat în 2010 de către Veronica Gușă de Drăgan, ca structură unică de coordonare a Grupului Drăgan, operativ din 1948, an în care Iosif Constantin Drăgan a constituit societatea Butan Gas.

Grupul Veroniki Holding e operativ în Italia, Grecia, România, Germania, Polonia, Austria, Serbia, Spania și Franța, cu peste 1.500 de angajați, și activează în domenii precum GPL, energia renovabilă, în sectorul medical, sectorul naval, dar are și investiții în piața imobiliară.

Cu o experiență de peste 20 de ani în presa românească, Florel Manu a debutat la Radio PRO FM, după care și-a continuat activitatea la mai multe trusturi media precum PRO TV, Antena1 și Antena3, Adevărul, The Money Channel. Acoperă domeniile retail, real estate și turism.