Ce spune Poliţia în legătură cu acuzaţiile de fraudă la alegerile din Sectorul 1

NewMoney 29/09/2020 | 13:07 Ştiri
Ce spune Poliţia în legătură cu acuzaţiile de fraudă la alegerile din Sectorul 1

Poliţia desfăşoară cercetări in rem pentru falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale ca urmare a acuzaţiilor de fraudă la alegerile pentru Primăria Sectorului 1, opt persoane fiind deja audiate după ce luni, un apel la 112 anunţa că un bărbat, candidat al unui partid pentru funcţia de consilier, ar fi fost văzut iesind din clădirea unde a funcţionat un birou electoral al sectorului1, de către mai mulţi reprezentanţi ai altor partide politice, având asupra sa mai multe procese verbale. AEP verifică autenticitatea celor 473 de procese verbale găsite asupra bărbatului.

”Ieri secţia 4 poliţie a primit un apel de la un bărbat care a sesizat faptul că un bărbat a ieşit din incinta biroului electoral şi are mai multe procese verbale. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii de la secţia 4, iar in incinta secţiei au fost găsite mai multe persoane. Toate au fost conduse la poliţie, împreună cu bărbatul care avea asupra sa procesele verbale. Au fost audiate 8 persoane. Procesele verbale sunt în număr de 473 şi în continuare efectuăm cercetări poliţia sub coordonarea Parchetului Judecătoriei Sectorului 1 sub suspiciunea falsificării de documente şi evidenţe electorale. Până în acest moment sunt singurele informaţii pe care vi le putem furniza. Bărbatul era înscris pe lista electorală a unui partid politic la rubrica de consilieri locali”, a declarat marţi şeful Poliţiei Sectorului 1, comisar şef de poliţie Ionuţ Dana.

Întrebat dacă bărbatul deţinea legal procesele-verbale sau le furase, Ionuţ Dana a precizat că acest fapt este veridicat şi că speră să existe un rezultat cât mai repede.

”Nu ştiu dacă e sediul de campanie al unui partid politic. E o clădire în incinta căreia e sediul biroului electoral al Sectorului 1. Nu putem să acuzăm pe nimeni în acest moment. Se desfăşoară o cercetare in rem. Au fost efectuate audieri. Opt persoane au dat declaraţii în acel sens. Sunt persoane de la mai multe partide. Nu vă pot da mai multe detalii, având în vedere că este un dosar. Discutăm de verificarea acelor înscrisuri. E posibil să mai aducem şi alte persoane la audieri”.

El a precizat că în continuare Poliţia face vericări prin AEP pentru a stabili autenticitatea acelor procese verbale găsite asupra bărbatului.