Ce spune cel mai mare angajator din România că se va întâmpla cu salariile angajaților săi după ”revoluția fiscală”

Andreea Neferu 09/11/2017 | 19:38 Ştiri
Ce spune cel mai mare angajator din România că se va întâmpla cu salariile angajaților săi după ”revoluția fiscală”

 

Lanțul de hipermarketuri Kaufland, cel mai mare angajator din România, cu peste 14.000 de oameni anul trecut, spune că, de la începutul anului viitor, va prelua ”în salariul brut al angajatului și contribuțiile aferente angajatorului”. Cu alte cuvinte, retailerul va suporta și contribuțiile care vor fi trecute începând din 2018 în sarcina angajaților. 

Mai mult, Kaufland susține că fiecare angajat al său va avea în medie un salariu net mai mare cu 1,5% începând de anul viitor.

”Compania înțelege astfel să liniștească îngrijorările salariaților și familiilor acestora și îi asigură că, dincolo de schimbările legislative, firma face toate eforturile, cu fapte, pentru siguranța lor salarială”, a spus Laura iancu, director resurse umane în cadrul Kaufland România.

Kaufland este prima mare companie din economia românească care iese la rampă cu o declarație privind soarta salariilor angajaților, ca urmare a adoptării de către guvern a ordonanței de urgență prin care contribuțiile sociale ale angajatorului sunt trecute în sarcina angajatului.

Kaufland România a încheiat anul precedent cu afaceri de 9,7 miliarde de lei (2,1 miliarde de euro), în creștere cu aproape 6% față de anul 2015. Kaufland, liderul retailului modern local, a ajuns în prezent la o rețea locală de 115 hipermarketuri


Sursă foto: Kaufland

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.