Ce-și doresc femeile: unde preferă bărbații să cumpere vacanțe-cadou de 1 și 8 martie

Gabriel Bucur 06/03/2017 | 18:06 Ştiri
Ce-și doresc femeile: unde preferă bărbații să cumpere vacanțe-cadou de 1 și 8 martie

O vacanță cu soția sau iubita, cumpărată cu prilejul zilelor de 1 și 8 martie, costă între 200 și 400 de euro de persoană, iar cele mai căutate destinații sunt în Grecia, Spania și Turcia, anunță agenția de turism Christian Tour.

Vacanțele-cadou pentru această perioadă sunt cumpărate, de regulă, în ultima săptămână din februarie și în primele zile din martie și sunt oferite în proporție de 80% de Ziua Femeii, iar restul – de 1 Martie.

Perioadele de călătorie variază însă în funcție de tipul de vacanță aleasă. În general, este vorba de sejururi pentru vară în destinații calde, precum cele din Grecia, Turcia, Spania sau Bulgaria. O altă categorie este reprezentată de city break-urile în orașele europene, unde se pleacă, de regulă, fie în aprilie-mai, fie în septembrie-octombrie.

(…) această perioadă este printre puținele din an în care bărbații vin singuri în agenție și adeseori ne cer vouchere personalizate pentru a le face cadou de 1 sau 8 martie. Ei profită, așadar, de acest moment, pentru a împușca doi iepuri dintr-o lovitură: cumpără și una dintre vacanțele familiei și, în același timp, dăruiesc și un cadou frumos mamei, soției sau iubitei”, a declarat Marius Pandel, CEO Christian Tour.

Alegerea vacanțelor-cadou diferă în funcție de vârsta turiștilor. Bărbații mai tineri de 30 de ani cumpără, de obicei, city break-uri sau mici escapade estivale în destinații romantice, precum Santorini, Zakynthos, Gran Canaria, Paris, Veneția sau Londra, ori vacanțe de grup în zone accesibile, precum Lefkada, Thassos sau Halkidiki.

Bărbații cu familie, adică cei cu vârste între 30 și 45 de ani, cumpără, de regulă, destinații de sejur pentru vară, precum Tenerife, Antalya, Creta, Rodos și Mallorca, iar bărbații trecuți de 55 de ani aleg vacanțe-cadou în extrasezon, adică aprilie-mai sau octombrie-noiembrie, în destinații precum Costa Brava, Sicilia, Toscana sau Costa del Sol.

„O categorie din ce în ce mai importantă de români care fac vacanțe cadou de Mărțișor sau Ziua Femiie, sunt bărbații care lucrează în străinătate (vârste între 30 și 50 ani), care le dăruiesc mamelor, rămase în țară, sejururi de relaxare în diverse destinații fie specifice Senior Voyage, fie în Grecia, Bulgaria sau chiar România (pe litoral ori în staţiunile balneare)”, anunță Christian Tour.

Bugetul alocat pentru astfel de vacanțe-cadou variază între 200 și 400 de euro de persoană, în funcție de perioada și destinația aleasă, dar și de numărul de nopți sau de serviciile opționale incluse în pachet.

 


FOTO: Mediafax

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.