Ce plante de apartament reduc poluarea unui oraș ca București

NewMoney 30/07/2020 | 11:42 Fapt Divers
Ce plante de apartament reduc poluarea unui oraș ca București

Poluarea și praful sunt o constantă în București, indiferent de zona în care locuiți. Pe lângă acestea, lacul, plasticul și vopselele folosite pentru confecționarea mobilierului și a vopselelor noastre de perete eliberează, de asemenea, cantități mici de gaze nocive, iritante, pe care le inspirăm în mod involuntar.

Dacă nu doriți să investiți în purificatoare de aer electrice, umidificatoare, Mama Natură are o alternativă: cele zece plante tropicale de mai jos pot fi crescute într-un apartament pentru a purifica aerul, a scăpa de particulele de praf și chiar pentru umidificare.

1. Planta Monstera – umidifică aerul uscat

Acest umidificator nu funcționează cu electricitate. Pentru a ameliora iritarea pielii uscate sau a gâtului din cauza sforăitului, planta Monstera poate adăuga vapori de apă în aerul din dormitorul tău.

2. Palmierul Areca – absoarbe gaze nocive din mobilierul din lemn

Oricine a avut o manichiură sau un tratament pentru păr va fi familiarizat cu acel miros inconfundabil de salon din aer. Acesta este mirosul produs de acetonă în lacurile de unghii și produsele pentru păr care ne irită ochii și plămânii. Dar mulți nu știu că cantități mici din acest gaz sunt, de asemenea, eliberate încet din lacul de pe mobilierul din lemn.

Așadar, dacă tu sau familia dvs. sunteți amatori de mobilier din lemn, această plantă elegantă este un adaos bun pentru a absorbi acetona și, de asemenea, alte gaze din mobilier și coloranți care provoacă iritații ale pielii, tulburări ale fătului și cancer.

3. Ficusul de cauciuc – sigură pentru persoanele cu alergii la polen

Ficusul de cauciuc purifică aerul, iar florile sale nu înfloresc așa des în interior. Ficusul de cauciuc elimină formaldehida, dioxidul de carbon și monoxidul de carbon din aer și este perfect pentru apartamentele nou renovate sau nou vopsite, precum și pentru camere cu deschidere la șosea.

4. Planta păianjen – sigură pentru animale de companie

Planta păianjen elimină din aer xilenul, toluenul și formaldehida dăunătoare, fără a face rău animalelor de companie curioase care decid să muște din plantă.

Această plantă se reproduce cu entuziasm, astfel încât să puteți pune „pui” în ghivece mai mici.

5. Limba soacrei – transformă dioxidul de carbon în oxigen

Pentru a decora un dormitor sau o creșă, limba soacrei este excelentă. Spre deosebire de majoritatea plantelor, aceasta transformă dioxidul de carbon în oxigen în timpul noapții. Pe lângă faptul că-i ajută pe cei care dorm să respire bine, nu strică faptul că limba soacrei elimină din aer și gazele dăunătoare, cum ar fi benzenul și formaldehida.

Dacă o dată pe săptămână este un program de udare prea frecvent pentru dvs., puteți da acestei plante rezistente o băutură doar o dată la câteva săptămâni. Chiar dacă nu are nevoie de multă apă, crește în înălțime, așa că este cel mai bine așezată într-o oală pe pământ.

6. Aloe vera – la fel de eficient ca nouă ionizatori de aer electrici

Este timpul să vă deconectați purificatorul de aer și să îl înlocuiți cu acesată plantă deoarece efectele de curățare a aerului unui aloe vera sunt mai bune decât nouă purificatoare combinate. Deci, pe lângă faptul că este un balsam pentru piele sau o gustare sănătoasă, poate elimina și microorganismele din aerul nostru.

Chiar dacă aceasta este o plantă deșertică, lumina directă a soarelui poate crea în mod ironic pete negre, arse pe frunzele sale, deci ține-o departe de razele soarelui.

7. Planta banilor – planta norocoasă care simbolizează succesul și bogăția

Se spune că planta banilor ne sporește fengshuiul, dar are și efectul mai tangibil de a produce oxigen noaptea pentru a reîmprospăta aerul. Crește ușor în sol sau apă.

Puteți, de asemenea, să vă flexibilizați abilitățile de grădinărit lăsând-o să atârne de un coș sau chiar să o urcați de-a lungul unei frânghii sau plasă atârnată pe o fereastră. Pe măsură ce planta crește non-stop, va crea un „perete verde” natural pentru a vă proteja de soarele cald al după-amiezii.

8. Palmier de bambus – curăță praful cu ioni negativi

Fapt științific: toate plantele produc ioni negativi care se atașează de particule de praf, germeni, viruși și spori de mucegai, făcându-le să cadă la sol, astfel încât să poată fi măturate cu ușurință. Suprafața mai mare a palmierului este deosebit de bună pentru a pompa acei ioni negativi și nu produce energie electrică sau ozon dăunător, așa cum fac ionizatorii electrici.

Un alt motiv pentru a păstra unul: palma de bambus elimină benzenul și formaldehida. Proprietarii de animale de companie ar trebui să scoată orice fructe de padure care ar putea crește în mod regulat, deoarece sunt toxice pentru animale, dar restul plantei este în siguranță pentru animale de companie.

9. Crinul păcii – crește bine în încăperile slab iluminate

Nativ al solului pădurilor tropicale, crinul de pace adoră lumina slabă, așa că o puteți pune într-un birou sau baie fără ferestre. De asemenea, elimină gazele tricloroetilenei și vaporii de amoniac din mobilier și vopsea.

Când această plantă grațioasă are suficient de multe substanțe nutritive sau apă, își va coborî subtil frunzele, deci mutați-o într-un nou ghiveci pentru o mai bună drenare.

10. Orhideele Dendrobium – o mare varietate de culori din care să alegeți

Orhideele Dendrobium vin într-o gamă largă de nuanțe de la violet la roz, galben, alb sau roșu. Peste 3.000 de specii de Dendrobrium sunt cunoscute de om, iar acest număr continuă să crească, deoarece grădinarii din Singapore și din străinătate creează hibrizi noi.

Pe lângă aspectul plin de farmec, ele curăță și gazurile de xilen, toluen, cloroform și acetonă, eliberate de produsele de înfrumusețare, astfel încât dressingul sau baia dvs. sunt un loc ideal pentru a le așeza.