În ce perioade vor fi închise stațiile de metrou Pipera și Aurel Vlaicu

Gabriel Bucur 11/05/2017 | 17:47 Ştiri
În ce perioade vor fi închise stațiile de metrou Pipera și Aurel Vlaicu

Stațiile de metrou Pipera și Aurel Vlaicu vor fi închise succesiv, în mijlocul verii, pentru lucrările de modernizare efectuate la sistemul de control-acces, informează Metrorex.

Perioadele anunțate de companie sunt 15 – 21 iulie, în cazul stației Pipera, și 29 iulie – 4 august, pentru Aurel Vlaicu.

La stabilirea perioadelor au fost luate în considerare perioadele cu trafic scăzut, ca urmare a vacanțelor școlare și a concediilor, „pentru ca disconfortul resimţit de călători să fie minim”, precizează Metrorex.

Totodată, reprezentanții Metrorex au cerut sprijin autorităților locale și RATB pentru preluarea călătorilor cu ajutorul transportului în comun de suprafață.

Ce presupun lucrările de modernizare:

  • Demontarea sistemului de taxare existent
  • Demolarea pardoselii existente
  • Demontarea traseelor de cabluri de comunicaţie existente în pardoseală
  • Demontarea sistemului de alimentare
  • Repoziționarea cabinei controloarei de acces (unde este cazul)
  • Realizarea noilor trasee de cabluri de comunicaţie
  • Realizarea noului sistem de alimentare
  • Realizarea noii pardoseli ce presupune minim trei zile pentru întărirea materialului de construcție folosit
  • Montarea noului sistem de taxare
  • Efectuarea testelor funcționale

Mai multe stații de metrou din București, printre care și Pipera și Aurel Vlaicu, ar urma să fie închise în această vară pe o perioadă de maxim o săptămână, pentru modernizarea sistemului de control, adică înlocuirea liniei actuale de turnicheți.

Lucrările de modernizare a sistemului de control au început de la finalul lunii martie în stațiile de metrou care au mai multe puncte de acces. În schimb, în stațiile cu un singur punct de acces, lucrările se vor desfășura începând cu luna iunie. Este vorba despre: Pantelimon, Apărătorii Patriei, Costin Georgia, Pipera, Aurel Vlaicu, Dimitrie Leonida, Tineretului, Basarab și Constantin Brâncoveanu.

Impactul cel mai mare va fi în zona de nord a Capitalei, la stațiile de metrou Pipera și Aurel Vlaicu. În zona Pipera Sud și Barbu Văcărescu-Floreasca, care sunt deservite de cele două stații de metrou, lucrează aproape 87.000 de angajați în clădiri de clasă A și B, potrivit datelor companiei de consultanță imobiliară DTZ Echinox. Cele mai recente date arată că la stația de metrou Aurel Vlaicu s-au înregistrat peste 6 milioane de călători în 2015.

 


FOTO: Mediafax

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.