Ce destinații europene aleg românii pentru Revelion, pe ultima sută de metri

Gabriel Bucur 25/12/2016 | 10:00 Ştiri
Ce destinații europene aleg românii pentru Revelion, pe ultima sută de metri

Românii care nu au cumpărat din timp pachete de vacanță pentru Revelion, dar vor să-și petreacă noaptea dintre ani în străinătate au de plătit circa 140 de euro pentru un bilet de avion dus-întors și în jur de 40 de euro pentru o noapte de cazare la un hotel de trei stele, într-o capitală europeană, anunță Paravion.

„Turiștii români care s-au hotărât în ultimul moment să petreacă noaptea dintre ani în afara țării au optat pentru bilete de avion și hotel separat, în destinații precum Roma, Praga, Istanbul, Varșovia sau Chișinău, datorită tarifelor atractive. Vacanțele acestora de Revelion se rezumă la maximum cinci nopți, cu mic dejun inclus”, a declarat Remus Vișan, Director General al Paravion, cea mai mare agenție online de turism din România.

Pentru cei care au ales Istanbul ca destinație de Revelion, prețul unui bilet de avion dus-întors se ridică la 110 de euro de persoană, iar cazarea pentru două nopți la un hotel de patru stele, cu mic dejun inclus, costă 35 de euro de persoană.

Românii care vor să petreacă noaptea dintre ani în Praga plătesc 75 de euro de persoană pentru trei nopți de cazare la hoteluri de patru stele, cu mic dejun inclus. Prețul unui bilet de avion tur-retur pe ruta București-Praga în perioada Revelionului, achiziționat în decembrie, a fost, în medie, de 150 de euro de persoană.

Și pentru cei care vor să vadă Italia au apărut oferte last minute. Astfel, pentru trei nopți de cazare într-un hotel de trei stele din Roma, cu mic dejun inclus, prețul este de 70 de euro de persoană, iar pentru cinci nopți de cazare într-un hotel de trei stele din Milano, cu mic dejun inclus, prețul este de 190 de euro de persoană.

Cei care au ales Munchen pentru Revelion plătesc pentru un bilet de avion tur-retur 220 de euro de persoană. Legat de cazare, aceștia achită 240 de euro de persoană pentru cinci nopți de cazare la hoteluri de patru stele, cu mic dejun inclus.

Majoritatea plecărilor se realizează din București, în perioada 27-31 decembrie, iar în ceea ce privește zilele de întoarcere acasă, cei mai mulți românii aleg intervalul 1-7 ianuarie.

 


FOTO: Mediafax

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.