Ce compromisuri fac angajatorii pentru a atrage personal calificat

Florel Manu 14/12/2016 | 13:35 Companii
Ce compromisuri fac angajatorii pentru a atrage personal calificat

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Marii angajatori sunt dispuși să aloce bugete suplimentare pentru atragerea de forță de muncă. Se întâmplă în vestul și în centrul țării, unde salariile au crescut în acest an și de trei ori.

„Ne izbim acum de un lucru care era mai greu de anticipat anterior: nu prea avem forţă de muncă. Cererea creşte, pro­ducţia dă să crească, dar se opreşte în acest obstacol“, spunea Mugur Isă­rescu la înce­putul lunii noiembrie, la prezentarea raportului asupra inflaţiei. O realitate pe care marii angajatori din industrie și din servicii o confirmă fără ezitare.

Departamentele de resurse umane ale marilor companii sunt într-o continuă „vânătoare“ de personal, desfășurată atât prin resurse proprii, cât și cu ajutorul companiilor specializate în recrutare. „Piața de resurse umane face o triere mai atentă față de perioada 2005-2009“, explică Florin Godean, country manager al agenției de recrutare de personal Adec­co România. Pentru a-și ono­ra comenzile către clienți, angajatorii sunt dispuși să aducă forță de muncă de la distanțe de sute de kilometri, să plă­teas­­­că diurnă și cazare și nu în ultimul rând să ofere salarii mult mai atractive.

Articol vizibil în întregime doar pe bază de abonament.

Cu o experiență de peste 20 de ani în presa românească, Florel Manu a debutat la Radio PRO FM, după care și-a continuat activitatea la mai multe trusturi media precum PRO TV, Antena1 și Antena3, Adevărul, The Money Channel. Acoperă domeniile retail, real estate și turism.