Cât costă, de fapt, să faci sărbătorile de iarnă în Brașov. Prețurile sunt extrem de piperate în 2019

Elena Marinescu 26/11/2019 | 11:46 Fapt Divers
Cât costă, de fapt, să faci sărbătorile de iarnă în Brașov. Prețurile sunt extrem de piperate în 2019

Nu mai este foarte mult timp până la sărbătorile de iarnă, iar stațiunile montane sunt deja rezervate în proporție de peste 80% de Crăciun, respectiv în proporție de peste 90% de Revelion. 

Pentru patru nopți de cazare în perioada 23 – 27 decembrie, gradul de ocupare este de 71%, la această dată, conform booking.com. Mai mult, prețurile pornesc de la 1.400 de lei pentru doi adulți, pentru această perioadă, cu mic dejun inclus. Prețurile cresc treptat pentru această perioadă și pot ajunge și chiar depăși suma de 3.000 – 4.000 de lei.

De exemplu, pentru petrecerea de Crăciun puteţi plăti 2.172 de lei cazarea pentru două persoane în cameră dublă timp de 5 zile. În preţ sunt incluse activităţile festive cu ansabluri de dansuri populare, pe 24 decembrie – Pomana Porcului, cu vin fiert, ţuică fiartă şi obiceiuri tradiţionale, iar în ziua de Crăciun un prânz tradiţional.

De asemenea, la un hotel de patru stele din Braşov, puteţi plăti pentru un sejur de 5 zile, în perioada 22-26 decembrie, 345 de euro/persoană într-o cameră dublă, iar pachetul standard are micul dejun inclus, cine festive în fiecare seară, cu ambient tradiţional (inclusiv colinde), dar şi o serie de servicii gratuite, precum: acces la piscină, saună şi sala de fitness, transport către şi de la pârtie la hotel sau închirierea echipamentelor de schi.

Revelion în Poiana Brașov

Pentru patru nopți de cazare în perioada 30 decembrie 2019 – 3 ianuarie 2020, gradul de ocupare este de 90%, la această dată, conform booking.com. Pentru această perioadă prețurile variază între 2.900 de lei și 4.000 de lei.

Camerele la pensiuni şi în apartamente în ansambluri rezidenţiale se pot închiria cu preţuri pornind de la 55 de lei/noapte/persoană, fără masă festivă, pentru un sejur de minimum 3 nopţi şi un grup cuprins între 2 şi 8 persoane. Desigur, găsiți și unități de cazare mai scumpe, depinde de bugetul de care dispuneți.

O alternativă ar putea fi stațiunea Predeal. Aici gradul de ocupare este de 72% pentru Crăciun și de 84% pentru Revelion, dar prețurile pot fi cu câteva sute de lei mai mici față de Poiana Brașov.