Castelul în care Mozart a compus opera Recviem, scos la licitaţie (VIDEO)

Elena Marinescu 22/11/2023 | 20:10 Fapt Divers
Castelul în care Mozart a compus opera Recviem, scos la licitaţie (VIDEO)

Castelul Stuppach din Semmering, locul în care Mozart a compus „Recviem”, a fost scos la licitație. Conform ziarului austriac Kurier, domeniul a fost scos la licitație pentru o sumă care începe de la 9,95 milioane de euro.

„Austria Sotheby’s International Realty” crede că proprietatea va fi vândută cu un preț cuprins între 9,95 și 11 milioane de euro.

Licitația va avea loc la New York, joi, 14 decembrie. Clădirea, construită în jurul anului 1130, are patru niveluri și 50 de camere. Locuința a fost ultima reședință a lui Mozart.

Cum arată castelul

Întreaga locuință are 2.500 de metri pătrați locuibili, domeniul întinzându-se pe o suprafață totală de 3,7 hectare. Proprietatea a devenit faimoasă, după ce Mozart a compus aici ultima capodoperă „Recviem”. Castelul a fost găzduit de nobilul conte Franz Walsegg, un muzician entuziast.

Printre vizitatorii celebri ai castelului au fost Napoleon Bonaparte și Papa Pius al VI-lea. Ultima dată, clădirea a fost deținută de antreprenorul austriac Reinhard Zellinger și de soția lui, Rita, timp de 26 de ani.

„Am restaurat cu dragoste proprietatea cu un efort enorm și am transformat-o într-un loc de întâlnire popular pentru fanii muzicii clasice, teatrului și evenimentelor sofisticate de club”, a pus Reinhard Zellinger, potrivit sursei citate de b1.ro.

„Suntem încrezători că noul proprietar va continua să conducă complexul castelului în mod responsabil și, mai presus de toate, va deschide zonele de afaceri suplimentare care au fost deja dezvoltate”, a spus Rita Zellinger.