Care a fost prima afacere a lui Ion Țiriac

NewMoney 24/10/2019 | 11:11 Ştiri
Care a fost prima afacere a lui Ion Țiriac

Prima afacere a lui Ion Țiriac ar putea să-i surprindă pe mulți.  Fostul tenisman a dezvăluit cum a făcut primii bani din afaceri, în anii ’50.

„M-a ajutat foamea. E greu să vă spun eu, pentru că e greu să vă identificaţi cu anii ’50, cum făceai să obţii un colac sau o bucată de pâine. Trebuia să inventezi tot felul de lucruri. Primele comerţuri pe care le-am făcut era să iei de la Moscova două ceasuri Pobeda și să le vinzi în ţară cu 2 lei, iar cu 2 lei să cumperi 4 sticle de coniac și să le vinzi la Moscova cu 6 lei şi aşa mai departe”, s-a destăinuit Ion Ţiriac.

De la prima afacere, la top miliardari. Ce avere are Ion Țiriac

Până de curând, Ion Țiriac era singurul român miliardar în euro, cu o avere estimată de Capital la 1,7-1,8 miliarde de euro şi de către Forbes la 1,1 miliarde de dolari.

Ion Ţiriac este proprietarul turneului de tenis de la Madrid, are afaceri în domeniul importurilor şi comerţului cu maşini, al asigurărilor şi în domeniul bancar, iar de cinci ani a deschis la Otopeni Ţiriac Collection, un muzeu al celor peste 170 de maşini de epocă din colecţia personală.

Participant cu naţionala de hochei a României la Jocurile Olimpice de iarnă, din 1964, Ţiriac (79 de ani) a cucerit Roland Garros-ul, la dublu, alături de Ilie Năstase, şi s-a aflat pe locul 8 mondial la simplu, în 1968.

Detronat de Daniel Dines?

Primul loc în topul celor mai bogați români este deținut de ani buni de omul de afaceri Ion Țiriac. Recent, un interviu realizat de Forbes îl creditează drept unul dintre cei mai bogați români pe Daniel Dines (48 de ani), cofondator al unicornului Românesc UiPath.

La începutul lui 2018, compania IT UiPath, un startup cu origini românești era evaluată la 1,1 miliarde de dolari , iar în prima jumătate a lui 2019, compania avea să atingă valoarea de șapte miliarde de dolari. Cum Daniel Dines, deține 20% din UiPath, averea sa este estinată la circa 1,4 miliarde de dolari.

Și asta în condițiile în care în recentul Top al miliardarilor lumii, realizat de Forbes, Ion Țiriac (80 de ani) deține o avere estimată la circa 1,1 miliarde de dolari.