Cândva, porțelanul era folosit pentru vasele scumpe din bucătărie. Două surori fac însă bijuterii din el

Cristina Dobreanu 31/08/2018 | 15:52 Oameni
Cândva, porțelanul era folosit pentru vasele scumpe din bucătărie. Două surori fac însă bijuterii din el

Cele mai frumoase povești se scriu… pe porțelan. Aceasta este esența afacerii pe care au gândit-o surorile Ana și Irina Wagner, care au transformat porțelanul în adevărate bijuterii. La propriu. 

Acest articol a apărut în numărul 47 (27 august – 9 septembrie) al revistei NewMoney

Undeva, în cartierul Cotroceni, într-o casă veche cu pereții albi, se ascunde un uni­vers cu povești din porțelan, creionate de două surori, Ana și Irina Wagner. Atelierul de creație le poartă numele de fa­milie, iar surorile fac împreună, de mai bine de zece ani, „arte frumoase și po­vești“, prin bijuterii de porțelan pictate. Dacă Ana este „artista“ familiei, Irina, eco­nomist de profesie, este partea cerebrală a businessului.

O afacere între două surori este „grea“, mărturisesc ele, recunoscând că nu și-au imaginat vreodată că vor ajunge să lucreze împreună. Au însă aceleași repere și valori și au învățat în timp să se înțe­leagă din priviri. „Am avut și dezacorduri foarte mari, însă dacă nu am fi fost surori, probabil relația de business s-ar fi încheiat acolo“, mărturisește Ana Wagner.

Articol vizibil în întregime doar pe bază de abonament.

Cristina Dobreanu a debutat în presa scrisă acum 12 ani, la România liberă. Apoi a scris la revistele de business și after business Income Magazine și Forbes România, și la portalul de business Profit.ro. A participat, în 2010, la proiectul “Study and information Programme for Young Journalists from South East Europe”, (Berlin, Germania), realizat de Konrad Adenauer Stiftung. Este specializată pe politică externă și macroeconomie, dar acoperă din punct de vedere editorial subiecte legate de lumea antreprenorială.