Când se va deschide al doilea magazin IKEA din România

Alexandra Pele 16/01/2017 | 15:29 Ştiri
Când se va deschide al doilea magazin IKEA din România

 

Primăria Generală a Capitalei a aprobat Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru cel de-al doilea magazin al suedezilor de la IKEA, anunță compania. Magazinul ar urma să fie deschis la sfârșitul anului viitor.

Aflat în partea de est a Bucureștiului, pe Bulevardul Theodor Pallady, nr. 57, magazinul va fi construit pe piloni, va avea o suprafață de aproximativ 37.000 de metri pătrați și va contribui la crearea a 300 de locuri de muncă, în urma unei investiții de 80 de milioane de euro, reprezentând valoarea cumulată a terenului și a construcției.

„Ne bucurăm să vedem progresul planurilor de expansiune din România și acest lucru se datorează eforturilor colegilor noștri din echipa de Property and Expansion. (…) Următorul pas este să depunem documentația pentru autorizația de construcție și, prin aceasta, să ajungem mai aproape de data de deschidere pe care ne-o dorim pentru al doilea magazin IKEA din România: finalul anului 2018”, a declarat Stefan Vanoverbeke, Country Retail Manager IKEA South-East Europe.

 


FOTO: Laszlo Raduly / NewMoney

Cu o experiență de peste șapte ani în presă, Alexandra Pele acoperă domeniile finanțe, bănci și asigurări. Anterior, a lucrat la departamentul economic al ziarului Gândul și la cursdeguvernare.ro.