Bolt obține un împrumut de 50 de milioane de euro de la BEI

Andrei Dumitru 16/01/2020 | 11:58 Ştiri
Bolt obține un împrumut de 50 de milioane de euro de la BEI

Banca Europeană de Investiții (BEI) a semnat acordarea unui împrumut de tip quasi equity (linie de creditare dependentă de performanţele companiei) de 50 de milioane de euro cu Bolt, platforma europeană de transport la cerere din Estonia. Finanțarea este susținută de Fondul european pentru investiții strategice (FEIS), principalul pilon al Planului de investiții pentru Europa.

Obiectivul finanțării este acela de a sprijini inițiativele de dezvoltare și cercetare ale produselor Bolt în domenii în care utilizarea tehnologiei poate îmbunătăți siguranța, fiabilitatea și sustenabilitatea serviciilor sale, menținând, în același timp, eficiența ridicată a operațiunilor companiei. Acesta include investiții în servicii existente precum ride-hailing, dar și în servicii noi, cum ar fi car-sharing, bike-sharing și livrare de mâncare.

Vicepreședintele BEI, Alexander Stubb, a declarat: „Bolt este un bun exemplu de excelență europeană în domeniul tehnologiei și al inovației. Așa cum se spune, să stai pe loc înseamnă să mergi înapoi, iar Bolt nu stă pe loc niciodată. Banca este foarte încântată să sprijine compania pentru îmbunătățirea serviciilor sale, precum și să îi permită să se extindă în noi domenii de activitate. Cu alte cuvinte, vă susținem în totalitate!”

Paolo Gentiloni, Comisarul European pentru Economie, a spus: „Estonia este în prima linie a transformării digitale în Europa. Sunt mândru că Europa, prin Planul de Investiții, sprijină strategia de cercetare și dezvoltare a platformei estoniene Bolt, pentru a crea servicii inovatoare și sigure, care vor spori mobilitatea urbană.”

Co-fondatorul Bolt, Martin Villig, a declarat: „Mobilitatea este unul dintre domeniile în care Europa va beneficia cu adevărat de un campion local care împărtășește valorile utilizatorilor și autorităților de reglementare europene. Prin urmare, suntem încântați să avem Banca Europeană de Investiții în rândul susținătorilor Bolt, pentru că acest lucru ne permite să ne mișcăm mai repede pentru a deservi tot mai mulți utilizatori în Europa.”