Bolt caută ingineri software pe piața locală

Andrei Dumitru 12/07/2023 | 10:42 Ştiri
Bolt caută ingineri software pe piața locală

Bolt anunță o serie de posturi locale disponibile pentru inginerii IT care vor să lucreze în dezvoltarea soluțiilor software. România este printre puținele țări în care Bolt a dezvoltat un hub dedicat inginerilor, iar – în a doua jumătate a anului –, compania urmărește să crească numărul lor cu 20%, până la aproximativ 100 de angajați. Aceștia dezvoltă sisteme care au rolul de a îmbunătăți aplicațiile Bolt și Bolt Food.

Pe lângă pozițiile dedicate programatorilor, Bolt oferă oportunități de angajare pentru rolurile de management și coordonare a operațiunilor locale, atât pentru ride-hailing, cât și pentru cele de micromobilitate. În total, aproximativ 30 de job-uri sunt disponibile pe site-ul Bolt pentru București. În prezent, la sediul din capitală, Bolt are 270 de angajați în total.

„Hub-ul nostru este format din echipe autonome de ingineri, care colaborează cu entități Bolt la nivel global pentru a proiecta, dezvolta și susține sisteme care se pun în mișcare atunci când cineva folosește aplicațiile noastre pentru a solicita o cursă, a planifica traseul optim sau pentru a comanda mâncare. Zilnic, milioane de oameni din întreaga lume se bazează pe noi ca totul să meargă ca pe roate și, recunosc, avem un sentiment aparte când știm că munca noastră are un impact vizibil asupra celor din jur”, spune Vlad Dascălu, Bucharest Engineering Site Lead, Bolt România.

Hub-ul de development software din România este cel mai mare din regiune, iar echipa locală de ingineri a jucat un rol important în proiectarea și dezvoltarea aplicației Bolt Food. De asemenea, multe dintre noile funcționalități care sunt dezvoltate periodic și devin disponibile în aplicațiile companiei sunt realizate aici, în colaborare cu alți ingineri Bolt din regiune.

Specialiști din România recrutați în ultimii ani de Bolt ocupă acum poziții regionale, lucrând fie din țară, fie din străinătate, iar competențele și dedicarea lor sunt foarte apreciate, fapt care deschide, de altfel, noi oportunități și pentru alți specialiști din țara noastră.

„E important să ținem cont de faptul că, la Bolt, căutăm specialiști cu experiență și competențe excelente, pentru că știm că le putem oferi poziții care să le valorifice calitățile și să-i pună în postura de a colabora în crearea de produse sau servicii, într-un domeniu foarte dinamic, solicitat și folosit de milioane de oameni”, mai spune Vlad Dascălu.