Bittnet Group înregistrează creșterea veniturilor cu 150%

Andrei Dumitru 10/11/2023 | 18:22 Ştiri
Bittnet Group înregistrează creșterea veniturilor cu 150%

Bittnet, cel mai dinamic grup de IT listat pe piața principală a BVB anunță publicarea rezultatelor financiare aferente trimestrului 3 din 2023. La final de septembrie 2023, toți indicatorii marchează o îmbunătățire față de septembrie 2022: cifra de afaceri este în creștere cu 151% față de septembrie 2022, marja brută cu 67% mai mare, EBITDA înregistrează o creștere de 93%, iar profitul operațional a crescut cu 60%. Pierderea brută a scăzut la 2 milioane lei, jumătate față de pierderea din septembrie 2022.

În ciuda contextului actual, caracterizat de reduceri semnificative de costuri la nivelul clienților globali și de volatilitate și incertitudine suplimentară la nivel legislativ în România, ne-am întrebat dacă am făcut cea mai bună alegere când ne-am propus să creștem profitabilitatea în 2023. Cu toate acestea, suntem încântați să vedem progrese semnificative: creșterea veniturilor combinată cu reducerea cheltuielilor administrative au dus la dublarea EBITDA față de septembrie 2022. Dacă vom continua pe această linie pozitivă, putem încheia anul cu o profitabilitate semnificativ crescută față de cea din 2022″, a declarat Mihai Logofatu, CEO al Bittnet Group.

De asemenea, Mihai Logofatu adaugă: „Din pipeline-ul de 185 milioane existent la 30 iunie pentru H2, în T3 am livrat deja peste 130 milioane și am continuat să construim pipeline nou, atât pentru final de 2023 cât și pentru 2024. Astfel, pentru T4, totalul proiectelor în executie este de peste 100 milioane lei venituri, cu o marjă brută de 20 milioane și un EBITDA de peste 9 milioane.”

În trimestrul al treilea, Bittnet a adăugat peste 100 noi clienti, a continuat să optimizeze cheltuielile administrative, să îmbunătățească gestionarea resurselor echipei și să se concentreze pe cel mai mare pilon de afaceri din grup, cu cel mai mare potențial de creștere: Cloud & Infrastructură. Drept dovadă, într-un an cunoscut ca „anul concedierilor” în gigantii IT globali, pilonul Cloud & Infrastructură a înregistrat cea mai mare creștere a veniturilor și un profit operațional de aproape 4 ori mai mare în primele 9 luni.

Activitățile din pilonul de Cloud & infrastructură ale grupului au fost centrul atenției noastre în acest trimestru, fie că a fost vorba integrarea în structura Grupului a proiectelor de m&a finalizate în ultimul an, fie că ne-am concentrat pe eficientizarea operațională a companiilor din acest pilon. Cloud& Infrastructură este și pilonul ale cărui rezultate influențează cel mai mult performanța consolidata a grupului și acest lucru se vede și în rezultatele la Q3 unde veniturile pilonului au crescut cu 233% , marja brută cu 190%, iar profitul operațional fiind de 4 ori mai mare”, declară Cristian Herghelegiu, GRUP CEO, Clould & Infrastructură.

Raportul Bittnet aferent T3 2023 este disponibil pe site-ul companiei pentru relatia cu investitorii, începând cu acest trimestru, grupul va prezenta si rezultate financiare comparative, defalcate pe fiecare din cei 4 piloni (Educație, Cloud&Infrastructură, Cybersecurity, Platforme&software ).

Bittnet Group (BNET) este o cel mai dinamic grup de tehnologie din piața românească, fiind primul grup de companii IT din România listat pe piața principală a Bursei de Valori București (BVB), inclus in indiciii BET-XT, FTSE Russel Micro-Cap si MSCI Frontier IMI. Bittnet funcționează ca un integrator de servicii IT&C și este un lider în domeniul formării profesionale în IT din România. Structura sa este organizată în patru piloni principali de activitate: educație, cloud și infrastructură, securitate cibernetică și aplicații de business și software.