Bitcoin trece din nou peste pragul de 66.000 USD. Slothana, celalalt proiect in care investitorii isi pun banii (P)

Andrei Dumitru 19/04/2024 | 11:57 Ştiri
Bitcoin trece din nou peste pragul de 66.000 USD. Slothana, celalalt proiect in care investitorii isi pun banii (P)

Bitcoin a traversat unul dintre cele mai tumultoase weekenduri din recenta sa istorie, cu oscilatii bruste de pret, insa a reusit sa-si revina si acum se situeaza la putin peste 66.000 de dolari per unitate.

In aceeasi perioada, majoritatea altcoinurilor au suferit pierderi semnificative, dar au inceput sa-si revina. SOL, TON, ETH, UNI, MATIC si BCH sunt printre monedele care au inregistrat cele mai bune performante.

Detalii despre Slothana

In ultimele zile, au avut loc numeroase discutii si analize in spatiul crypto. Bitcoin a avut un debut relativ calm vineri dimineata, 12 aprilie, fluctuand intr-un interval restrans intre 70.000 si 71.000 de dolari. Totusi, sentimentul s-a schimbat rapid odata cu declaratiile recente ale unor oficiali ai Rezervei Federale care au indicat ca nu exista planuri imediate pentru reducerea ratelor dobanzilor.

Bitcoin, alaturi de celelalte piete, a reactionat prompt la aceste informatii. Pretul criptomonedei a scazut cu aproximativ 6.000 de dolari si a atins minimul de 65.000 de dolari. Cu toate acestea, sambata, 13 aprilie, a inregistrat o usoara revenire, depasind pragul de 67.000 de dolari.

In contextul tensiunile dintre Iran si Israel, a urmat o alta cadere semnificativa, care a dus pretul BTC catre cel mai scazut nivel din ultimele cateva saptamani, de 61.000 de dolari. Criptomoneda s-a confruntat o volatilitate crescuta duminica, 14 aprilie, provocand lichidari in valoare de sute de milioane de dolari.

Inceputul saptamanii actuale a adus un sentiment mai optimist, sustinut de stirile incurajatoare din Hong Kong. In prezent, Bitcoin se tranzactioneaza la peste 66.000 de dolari, inregistrand o crestere de 2,5% in ultimele 24 de ore.

Capitalizarea sa de piata a depasit 1,3 trilioane de dolari, iar dominatia sa asupra altcoinurilor a scazut la 51,3%.

Slothana atrage atentia investitorilor si strange peste 10 milioane USD

Un nou proiect construit pe blockchainul Solana, aflat in faza de prevanzare, a stranit interesul comerciantilor care incep sa vada asemanarile dintre Slothana (SLOTH) si succesul BONK din ultima parte a anului 2023.

Chiar daca nu are o utilitate practica, Slothana a reusit sa atraga rapid o comunitate activa, entuziasmata de incheierea fazei de prevanzare in zilele urmatoare.

Pe X (fostul Twitter), unde se desfasoara mare parte din activitatea legata de monedele meme in zilele noastre, contul oficial al proiectului a adunat peste 17.000 de urmaritori in doar cateva saptamani.

Dezvoltatorii din spatele proiectului au stabilit un obiectiv ambitios de 420 de milioane de dolari pentru SLOTH, ceea ce ar putea propulsa tokenul in top 15 cele mai mari monede meme de pe piata.

Indiferent daca SLOTH va atinge sau nu acest obiectiv, interesul generat de faza de prevanzare sugereaza ca acesta ar putea sa-si faca simtita prezenta in spatiul monedelor meme odata ce va fi lansat pe bursele de schimb.

De altfel, entuziasmul din jurul SLOTH se intensifica datorita succesului inregistrat in faza de prevanzare in desfasurare.

Pentru cei care doresc sa se implice in proiect inca de la inceput, pretul de intrare este fixat la 1 SOL pentru 10.000 de tokenuri SLOTH, o oferta care nu este de neglijat, avand in vedere ca obiectivul de capitalizare de piata de 420 de milioane de dolari ar ridica, teoretic, fiecare SLOTH la aproximativ 0,0021 dolari, in cazul in care ar fi atins.

In doar trei saptamani, faza de prevanzare a proiectului Slothana a adunat peste 10 milioane de dolari in SOL de la investitori.

Odata ce prevanzarea se incheie, echipa Slothana intentioneaza sa urmareasca listarea pe mai multe DEX-uri (burse descentralizate), inclusiv Raydium.

De asemenea, nu se exclude listarea pe mai multe CEX-uri (burse centralizate) majore, ceea ce ar putea alimenta si mai mult interesul din jurul acestei monede meme.

Chiar daca ideea de a vedea o noua moneda meme fara un caz de utilizare concret atragand o suma atat de mare de bani ar putea starni ingrijorari printre crypto-entuziasti, acest lucru nu este neobisnuit in stadiul actual speculativ al pietei crypto.

Poate SLOTH sa replice succesul BONK?

De la ascensiunea spectaculoasa a BONK din anonimat pana la o capitalizare de piata de 2,4 miliarde de dolari, pare o poveste desprinsa din filme. Totusi, aceasta crestere a demonstrat puterea uimitoare a monedelor meme speculative cand entuziasmul ajunge la cote extreme.

La fel ca SLOTH, BONK nu a oferit nicio utilitate practica in afara divertismentului si a vibratiilor pozitive.

Faptul ca Slothana a reusit deja sa stranga peste 10 milioane de dolari pentru ceea ce este, in esenta, o moneda meme, demonstreaza cererea in crestere pentru noi astfel de tokenuri pe Solana.

La acest context, se mai adauga sprijinul unor influenceri precum Austin Hilton, si SLOTH are toate ingredientele necesare.

Desigur, sansele ca Slothana sa reproduca castigurile uimitoare de peste 15.000% ale BONK de la sfarsitul anului 2023 sunt reduse.

Dar, in acest climat de piata, este mai usor ca niciodata pentru tokenurile mici precum SLOTH sa atraga atentia pasionatilor de monede meme in cautarea urmatoarei mari descoperiri in materie de investitii crypto.

Detalii despre Slothana