Binance, acord de 4 miliarde cu autoritățile din SUA

Andrei Dumitru 22/11/2023 | 14:09 Ştiri
Binance, acord de 4 miliarde cu autoritățile din SUA

Binance anunță astăzi că a ajuns la acorduri cu Departamentul de Justiție al SUA, Comisia de tranzacționare a contractelor Futures pe mărfuri, Biroul de control al activelor străine și Rețeaua de combatere a infracționalității financiare în legătură cu investigațiile acestora cu privire la problemele istorice de înregistrare, conformitate și sancțiuni. Aceste acorduri recunosc responsabilitatea companiei pentru încălcările anterioare de conformitate în ceea ce privește infracționalitatea.

Fostul șef al Binance Holdings, Changpeng Zhao, va recunoaşte că a încălcat legile SUA, ca parte a unui acord de soluţionare a unei anchete din SUA privind finanţarea ilicită, transmite News.ro.

Acordul convenit va implica, de asemenea, acuzaţii împotriva fostului director de conformitate al Binance, Samuel Lim.

Acordul va include penalităţi pentru companie de peste 4 miliarde de dolari, inclusiv 3,4 miliarde de dolari impuse de Reţeaua de aplicare a infracţiunilor financiare a Trezoreriei SUA şi alte 968 de milioane de dolari de Oficiul pentru Controlul Activelor Străine, a spus o altă sursă familiarizată cu chestiunea.

De reținut că, în ceea ce privește acordurile cu agențiile din SUA, acestea:

  • nu consideră că Binance a deturnat vreun fond al utilizatorilor și
  • nu consideră că Binance s-a angajat în vreo manipulare a pieței.

Richard Teng, noul CEO Binance

Binance anunță astazi că, în noiembrie 2023, Richard Teng îl înlocuiește pe Changpeng Zhao în funcția de CEO al companiei.

Richard Teng este un director cu peste trei decenii de experiență în servicii financiare și reglementare. Tengs-a alăturat echipei Binance în august 2021 în calitate de CEO al Binance Singapore.

La scurt timp după aceea, a deținut funcții de supraveghere a regiunii MENA, a regiunii europene și, în cele din urmă, a tuturor regiunilor din afara SUA, în calitate de director al piețelor regionale la Binance. În acest rol, a condus echipe regionale pentru a încheia parteneriate strategice, pentru a promova un ecosistem de inovare și pentru a extinde ecosistemul criptomonedelor în regiunile respective.

Înainte de a se alătura echipei Binance, Teng a fost CEO al Autorității de Reglementare a Serviciilor Financiare de pe Piața Globală din Abu Dhabi (ADGM), unde și-a demonstrat capacitățile ca unul dintre cei mai inovatori agenți de reglementare din lume.

Experiența lui Richard Teng include, de asemenea, roluri anterioare în calitate de director de reglementare al Singapore Exchange (SGX) și director de finanțe corporative la Autoritatea Monetară din Singapore. Richard a obținut masteratul în finanțe aplicate (distincție) de la Universitatea din Australia de Vest și o diplomă de licență în contabilitate (clasa I) de la Universitatea Tehnologică Nanyang.