Biden: SUA şi aliaţii nu sunt implicaţi în revolta împotriva lui Putin

Andrei Dumitru 27/06/2023 | 11:11 Ştiri
Biden: SUA şi aliaţii nu sunt implicaţi în revolta împotriva lui Putin

Preşedintele Joe Biden a declarat luni că scurta revoltă a mercenarilor ruşi împotriva Kremlinului face parte dintr-o luptă în cadrul sistemului rusesc şi că Statele Unite şi aliaţii lor nu sunt implicaţi, transmite News.ro.

Biden a oferit o evaluare prudentă a evenimentelor în curs de desfăşurare, în încercarea de a evita inflamarea tensiunilor cu Rusia, ţară înarmată nuclear, în timp ce a oferit un sprijin occidental ferm Ucrainei în încercarea acesteia de a respinge invadatorii ruşi.

„Am spus clar că nu am fost implicaţi, nu am avut nimic de-a face cu acest lucru”, a declarat Biden în primele sale comentarii cu privire la revolta mercenarilor Wagner, care a eşuat în weekend.

Mesajul lui Biden că Occidentul nu a fost implicat a fost trimis direct ruşilor prin diverse canale diplomatice, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Casei Albe pentru securitate naţională, John Kirby. El nu a caracterizat răspunsul Rusiei.

La un eveniment de la Casa Albă, Biden a abordat lupta dramatică pentru putere care a izbucnit atunci când răzvrătiţii au pornit în trombă spre Moscova, doar pentru a se opri înainte de a ajunge în capitală.