Bere cu gust asiatic: brandurile Ursus și Timișoreana intră în portofoliul unui grup japonez

Andreea Neferu 13/12/2016 | 12:14 Ştiri
Bere cu gust asiatic: brandurile Ursus și Timișoreana intră în portofoliul unui grup japonez

Grupul japonez Asahi va prelua portofoliul din Europa de Est al producătorului de bere SABMiller, într-o tranzacție de 7,8 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg. Mutarea va avea impact și pe plan local, având în vedere că SABMiller deține Ursus Breweries, care are în portofoliu branduri precum Ursus, Timișoreana, Ciucaș, Stejar sau Azuga.

Ursus Breweries deține trei fabrici de bere în Brașov, Buzău și Timișoara și o mini-facilitate în Cluj.

Pe lângă activele din România, Asahi va cumpăra și fabricile de bere ale SABMiller din Cehia, Ungaria, Polonia și Slovacia, potrivit The Wall Street Journal.

Anunțul privind vânzarea operațiunilor SABMiller din Europa de Est vine în contextul în care anul acesta AB InBev a cumpărat compania sud-africană SABMiller într-o tranzacție de 100 de miliarde de euro, astfel că belgienii au fost nevoiți să renunțe la o parte din active pentru a nu cădea sub incidența legilor anti-concurențiale. Producătorul de bere deja a renunțat la câteva dintre brandurile sale, Peroni, Grolsch și Meantime, pe care le-a vândut în primăvara acestui an pentru 2,55 miliarde de euro tot japonezilor de la Asahi.

Sursă foto: Mediafax

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.