VIDEO Avioane de pasageri, parcate printre mașini. Care este motivul

NewMoney 25/06/2019 | 16:57 Ştiri
VIDEO Avioane de pasageri, parcate printre mașini. Care este motivul

Boeing are probleme în gestionarea flotei de avioane 737 Max pe care nu a apucat să le livreze, după ce autoritățile au interzis zborurile cu acest tip de aeronavă în urma accidentelor aviatice din ultimul an.

Potrivit Bloomberg, Boeing cheltuie în jur de 2.000 de dolari pentru dopozitarea unui singur avion, cheltuieli ce ar urma să ajungă la 12 milioane de dolari pentru întreaga flotă până în septembrie, când ar putea primi avizele necesare care să permită zborul avioanelor 737 Max.

Pentru a reduce costurile, compania a ajuns să transforme în depozit toate spațiile mari pe care le deține, inclusiv parcările destinate angajaților, potrivit Business Insider.

„Ne folosim de toate resursele întreprinderii în această pauză a livrărilor de 737 Max”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei. „Face parte din planul nostru de gestionare a inventarului”.

Încă nu este clar cât va mai dura această situație. Boeing spune că lucrează la rezolvarea problemelor pentru a primi aprobarea autorităților americane, însă a refuzat să estimeze data la care avioanele 737 Max ar putea decola din nou.

„Nu pot continua să construiască și să parcheze avioane la nesfârșit. Nu credem că se va ajunge în acel punct, dar vor avea nevoie de mulți bani pentru a parca toate acele avioane în deșert”, a spune analistul Bloomber, Geroge Ferguson.

Două avioane de tip Boeing 737 Max s-au prăbușit în octombrie și martie, din cauza unor probleme de software, omorând 346 de pasageri. Imediat după cel de-al doilea accident aviatic, majoritatea statelor au decis menținerea la sol a aeronavelor de acest tip, ceea ce a provocat pierderi de 1 miliard de dolari în primul trimestru pentru compania americană.


Foto: KING 5/YouTube