ASF şi UNSAR organizează a treia ediţie a concursului naţional de educaţie financiară Olimpiada ASF

Andrei Dumitru 26/02/2024 | 15:07 Ştiri
ASF şi UNSAR organizează a treia ediţie a concursului naţional de educaţie financiară Olimpiada ASF

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) organizează, în parteneriat cu Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare Reasigurare din România (UNSAR), cea de-a treia ediţie a concursului naţional de educaţie financiară Olimpiada ASF, dedicat tuturor elevilor din România din clasele VII-IX, respectiv X-XII, conform unui comunicat de presă.

Înscrierile în concurs pot fi efectuate în perioada 26 februarie – 11 martie 2024. La Olimpiada ASF poate participa orice elev care urmează, în anul şcolar 2023-2024, cursurile unei unităţi de învăţământ din România, indiferent de tipul acesteia.

Concursul se va desfăşura online în data de 23 martie 2024, în cadrul Global Money Week (GMW), eveniment internaţional dedicat promovării educaţiei financiare în rândul copiilor şi tinerilor. În acest context, Olimpiada ASF îşi propune să contribuie activ la creşterea nivelului de educaţie financiară în rândul tinerilor din România. Este important ca aceştia să cunoască în mod corect principiile şi mecanismele pieţei financiare non-bancare, precum şi produsele şi serviciile aferente acesteia. Totodată, Olimpiada ASF reprezintă şi o ocazie pentru promovarea şcolilor şi liceelor care au înţeles importanţa educaţiei financiare în pregătirea tinerilor pentru viitor.

Autoritatea de Supraveghere Financiară a fost înfiinţată în anul 2013, prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital, care însumează peste 10 milioane de participanţi.