Primul apartament din România cumpărat cu Bitcoin. Cât a costat

Sebastian Popescu 21/05/2018 | 14:23 Ştiri
Primul apartament din România cumpărat cu Bitcoin. Cât a costat

Românii pot cumpăra apartamente cu Bitcoin, după ce o agenție a introdus metoda de plată cu criptomonede. Prima astfel de tranzacție a avut loc deja în urmă cu două luni, anunță Digi 24.

Primul apartament plătit în monede virtuale a costat 4 bitcoini, adică aproape 32 de mii de euro în momentul tranzacției. De atunci, agenția imobiliară a mai vândut un apartament prin aceeași metodă de plată. Acesta a avut un preț mai ridicat, de 7 bitcoini, adică 76 de mii de euro.

Citește și: Știți cu adevărat cum funcționează Bitcoin? Un expert român dezvăluie capcanele criptomonedelor

Afacerile ar fi mers mai bine, dar introducerea plăților cu criptomonede a coincis cu scăderea valorii Bitcoin, spun reprezentanții agenției. Prețul Bitcoin a scăzut de la aproape 20.000 de dolari, cotația de la finalul anului trecut, la mai puțin de 7.000 de dolari în aprilie. Acum, un bitcoin este evaluat la aproape 8.500 de dolari.

„Da, am avut acum două luni o tranzacţie în bitcoini, un apartament tot în bloc nou şi tranzacţia a fost la momentul respectiv 4 bitcoini. S-au tranzacţionat două şi au mai fost în discuţii destul de avansate înca două, doar că am prins fix scăderea Bitcoinului și clienții au zis că mai așteaptă puțin”, a declarat agentul imobiliar Cristina Leaşcu, potrivit Digi 24.

Citește și: Prețurile apartamentelor bat pasul pe loc la nivel național. Locuințele din Cluj-Napoca au depășit 1.500 de euro pe metru pătrat

Tranzacţia se face cu Bitcoinul jos, iar preţul în moneda virtuală creşte în funcţie de cererea de pe piaţă. Însă investițiile cu criptomonede nu sunt foarte bine văzute de români, care consideră criptomonedele riscante, potrivit Digi 24.


FOTO: Laszlo Raduly / NewMoney