Apare un nou film Jumanji, după succesul financiar înregistrat de Jumanji: The Next Level (2019)

NewMoney 28/07/2020 | 15:41 Fapt Divers
Apare un nou film Jumanji, după succesul financiar înregistrat de Jumanji: The Next Level (2019)

Fanii seriei Jumanji au un motiv de bucurie. Actorul Dwayne Johnson a anunțat că se fac planurile pentru al treilea film al seriei.

Lansat pe 13 decembrie 2019, Jumanji: The Next Level, a avut un succes important în întreaga lume. Recent, actorul Dwayne Johnson a anunțat că încasările filmului au trecut de 800 de milioane de dolari. Cu acest prilej, el a declarat și că echipa de producție pregătește un al treilea film din deja celebra franciză.

„Am primit un telefon surprinzător. Jumanji încă se bucură de un succes solid. În primul rând, vă mulțumesc. În al doilea rând, sunt mereu recunoscător să văd că Jumanji al nostru are acea magie unică, distractivă și adună familiile din întreaga lume la un loc. Întreaga noastră echipă de producție va lucra și mai mult pentru că Jumanji să devină din ce în ce mai bun”, a declarat Dwayne Johnson.

Jumanji: The Next Level a avut încasări de 319.2 milioane de dolari pe piața din SUA și de 480.9 milioane de dolari în celelalte țări. De asemenea, în week-end-ul de deschidere încasările au fost de 59.3 milioane de dolari, aceasta fiind cea mai mare sumă pentru o comedie lansată în decembrie. Totodată, Jumanji: The Next Level a ocupat locul unu la box office în 44 de țări.

Așadar, cifrele spun totul despre succesul pe care Jumanji îl are. Inclusiv filmul de inspirație Jumanji, lansat în 1995, a avut încasări de 262.8 milioane de dolari la box office. Iar totul a explodat după lansarea Jumanji: Welcome to the Jungle, din 2017, continuând cu The Next Level 2019. De altfel, succesul francizei a dus și la intrarea pe piața jocurilor video – cu cel puțin două succese remarcabile. Sunsolve LTD a lansat în noiembrie 2019 jocul video Jumanji, în timp ce slotul cu același nume produs de NetEnt în iulie 2018 a ajuns rapid între cele mai populare jocuri disponibile pe casino.netbet.ro – operatorul de jocuri de cazino cu cea mai bogată ofertă din România.

De ce are Jumanji atât de mult succes?

Seria Jumanji este cu siguranță unul dintre cele mai îndrăgite filme de familie lansate în ultimii ani. Inclusiv în România are mulți fani, iar Jumanji a fost unul dintre cele mai căutate filme de pe Google în anul 2018. La baza simpatiei de care se bucură stau totuși câteva motive.

În primul rând, prezența actorului Dwayne Johnson. Cunoscut și sub numele de „The Rock”, acesta este unul dintre cei mai îndrăgiți actori de la Hollywood în momentul de față. Prezența sa într-un film îl transformă, de cele mai multe ori, într-un mare hit. Asta deoarece are fani din toate domeniile: oameni care l-au apreciat în perioada în care concura în WWE, fani ai seriei Fast and Furious, dar și fani ai serialelor HBO în care acesta a jucat. Toată lumea îl place și toți sunt curioși să-l vadă într-un film nou.

Apoi, primele două filme ale seriei Jumanji au fost lansate în preajma Crăciunului. A fost o strategie de marketing care a funcționat. De Crăciun, familiile se adună, iar Jumanji tocmai asta este. Un film la care poți să mergi cu toată familia și să râzi pentru aproape două ore. Cu siguranță, după ce vezi Jumanji, atmosfera devine mult mai bună. E un film pe care îl înțeleg cu ușurință și cei mici, dar îi face să râdă și pe cei mai mari.

În plus, finalul lui decembrie și ianuarie reprezintă perioade destul de slabe în privința lansărilor. Da, atunci apar filme bune, dar în general ele nu au succes la box office. De cele mai multe ori, în topul preferințelor din această perioadă se află filmele mai „ușoare”, iar din acest punct de vedere pentru Jumanji a fost punct ochit punct lovit.