Angajări Hornbach: Retailerul de bricolaj recrutează 100 de persoane

Andrei Dumitru 22/04/2024 | 11:36 Ştiri
Angajări Hornbach: Retailerul de bricolaj recrutează 100 de persoane

Hornbach România, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de construcții și grădinărit, anunță că face recrutări și că are în plan să angajeze 100 de persoane. Compania are 1.235 de angajați, iar 91% dintre ei lucrează direct în magazine, conform unui anunț venit din partea retailerului.

Hornbach România oferă un salariu ce pornește de la 3.100 lei net pentru posturi de lucrător comercial și casier, cu posibilități de creștere. Angajații primesc și tichete de masă de până la 577,5 lei/lună, bani pentru transport – 160 lei/lună, 2 prime anuale fixe în valoare de 1.200 lei net fiecare, prime de performanță în funcție de rezultate și multe altele. Retailerul oferă, tototdată și programe de formare specializată și oportunități de avansare bazate pe recunoașterea și evaluarea meritelor individuale.

„Salariul de bază începând de la 3.100 lei net reprezintă doar punctul de plecare într-o carieră la HORNBACH, cu o structură salarială flexibilă, ce ia în considerare calificările, experiența și condițiile specifice de muncă ale fiecărui angajat. Această abordare asigură că nimeni nu rămâne ancorat într-un nivel salarial inițial, ci are perspective clare de creștere. Anual, realizăm un proces de evaluare a performanțelor și potențialului, în urma căruia se analizează ajustarea salariilor, în funcție de performanța individuală și succesul companiei, declară Mihaela Boghiu, Director HR al Hornbach România.Salariul de bază începând de la 3.100 lei net reprezintă doar punctul de plecare într-o carieră la HORNBACH, cu o structură salarială flexibilă, ce ia în considerare calificările, experiența și condițiile specifice de muncă ale fiecărui angajat. Această abordare asigură că nimeni nu rămâne ancorat într-un nivel salarial inițial, ci are perspective clare de creștere. Anual, realizăm un proces de evaluare a performanțelor și potențialului, în urma căruia se analizează ajustarea salariilor, în funcție de performanța individuală și succesul companiei”, declară Mihaela Boghiu, Director HR al Hornbach România.

La Hornbach 52% dintre angajați sunt bărbați și 48% sunt femei, în vreme ce media de vârstă este de 39 de ani. Peste 21% dintre angajați sunt parte din companie de peste 10 ani, în timp ce alți 21% au o vechime cuprinsă între 5 și 10 ani. Restul, de 58%, au sub 5 ani în structura companiei.

„Cu siguranță, piața forței de muncă a fost foarte dinamică în ultimii ani, pe toate segmentele, nu doar în retail. Ne confruntăm cu provocări semnificative pe piața muncii, printre care se numără implicarea simultană a candidaților în mai multe procese de recrutare și lipsa răbdării din partea acestora. În plus, deficitul de specialiști accentuează aceste dificultăți, determinând nevoia unei abordări mai strategice în recrutare”, a mai precizat Mihaela Boghiu.

Pentru anul în curs, compania are în plan să atragă 100 de oameni în echipă, în toate cele 9 magazine pe care le deține pe plan local, dar și în sediul central. Recent, HORNBACH a anunțat că extinde HUB-ul IT din România inaugurat în 2023 și vrea să facă noi angajări. În prezent, retailerul de origine germană deține 9 magazine fizice în țara noastră, în București Berceni, București Militari, București Balotești, Brașov, Timișoara, Sibiu, Oradea, Cluj-Napoca și Constanța, și magazinul online.