Anca Dragu i-a lăsat noului ministru al Finanțelor o schiță de buget cu un deficit bugetar de 2,99% din PIB

Gabriel Bucur 05/01/2017 | 15:01 Ştiri
Anca Dragu i-a lăsat noului ministru al Finanțelor o schiță de buget cu un deficit bugetar de 2,99% din PIB

Fostul ministru al Finanțelor, Anca Dragu, i-a lăsat succesorului său în funcție, Viorel Ștefan, un proiect de buget pentru 2017 bazat pe un deficit bugetar de 2,99% din Produsul Intern Brut, joi, cu ocazia ceremoniei de predare a ștafetei, anunță Agerpres.

Draftul conține doar majorările salariale deja adoptate, a declarat Dragu, care a ținut să precizeze că în interiorul bugetului se pot face ajustări. În cazul lor, soluția este fie creșterea veniturilor, fie reducerea cheltuielilor, a mai spus fostul ministru.

„A fost un an foarte intens, un an foarte bun. Un an în care cred că ne-am atins obiectivele. Nu plec cu regrete”, a conchis Anca Dragu, potrivit Digi 24.

Miercuri, cu ocazia depunerii jurământului de către miniștrii cabinetului Grindeanu, președintele Klaus Iohannis a ținut să puncteze, printre altele, ținta de deficit de cel mult 3%. „Sper ca, într-o zi, să-mi explicați cum veți face, în așa fel încât să vă încadrați într-un deficit bugetar de 3%, să creșteți salariile, să scădeți impozitul, TVA-ul și multe alte lucruri. Eu îmi doresc să faceţi aceste chestiuni”, a declarat Iohannis.

Noul ministru al Finanțelor a promis, miercuri, în fața comisiei parlamentare de specialitate, că va menține deficitul bugetar sub pragul de 3% din PIB, până în 2020, informează Agerpres. De asemenea, Viorel Ștefan a prognozat o creștere economică medie de 5,5% pe an și implementarea unui Cod economic. Respectivul Cod, care va conține cel mult 50 de taxe, are rolul de a încorpora toată legislația cu impact asupra economiei.

 


FOTO: Mediafax

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.