Amintiri din Țara Soarelui Răsare: cartea prin care puteți descoperi viața din Japonia

Oana Borviz 21/09/2018 | 16:53 Timp Liber
Amintiri din Țara Soarelui Răsare: cartea prin care puteți descoperi viața din Japonia

Dacă ești fascinat de Japonia, atunci romanul Ralucăi Nagy îți va dezvălui o nouă cale de a des­coperi această țară supersonică. O cale intimă și personală, presărată cu amintirile unui om pe care Țara Soarelui Răsare l-a ajutat să ajungă mai repede la el însuși.

 Acest articol a apărut în numărul 48 (10-23 septembrie) al revistei NewMoney

După ce a scris despre experiența trăită în Japonia într-un volum colectiv de proză scurtă, antropologul Raluca Nagy a publicat și un roman pornind de la această temă, pe care cei de la Nemira l-au împachetat frumos în proaspăta colecție de literatură română contemporană, „n’autor“. Cartea se nu­mește „Un cal într-o mare de lebede“ și este o lec­tură cât se poate de neașteptată care-ți dezvăluie „o poveste unică, irepetabilă, personală, percutantă, despre cum întâlnirea cu un Celălalt extrem îți poate schimba complet optica și viața“, așa cum o descrie coordonatoarea colecției, Eli Bădică.

Intim. De ce este neașteptată? În primul rând, pentru că titlul te face să te gândești la un roman alert, cu acțiune și mister, iar nu la o poveste presărată cu pasaje eseistice, așa cum este acest roman. În al doilea rând, pentru că, știind că este vorba despre ex­pe­­riența unui european pe tărâm asiatic, ai crede că diferențele dintre cultura europeană și cea japoneză sunt puternic trasate.

Articol vizibil în întregime doar pe bază de abonament.