Ambasada Chinei cumpără cu 4 milioane de euro o clădire în centrul Capitalei, unde vrea să deschidă centru cultural

Andreea Neferu 16/10/2017 | 12:49 Ştiri
Ambasada Chinei cumpără cu 4 milioane de euro o clădire în centrul Capitalei, unde vrea să deschidă centru cultural

Ambasada Chinei în România a cumpărat cu 4 milioane de euro un imobil cu o suprafață de 3.500 de metri pătrați în centrul Capitalei, unde vrea să deschidă un centru cultural.

“Găsirea imobilului care să îndeplinească solicitările ambasadei a fost o provocare. Căutarea a durat aproape un an de zile (…). Imobilul este compus din parter, subsol și șase etaje, cu multe spații deschise pentru cursuri, expoziții și alte activități culturale ”, a declarat Robert Teodorescu, sales department manager al companiei de consultanță imobiliară Regatta Real Estate, care a intermediat tranzacția de achiziție.

Imobilul este situat în zona centrală a Capitalei (Str Batiștei-Armenească-Rosetti).

“Cea mai mare comunitate chineză din sud-estul Europei se află în România, iar China este unul dintre marii investitori din România în materie de tehnologie și smart city”, a spus Eduard Uzunov, președintele Regatta Real Estate.


Sursă foto: Mediafax

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.