Amazon Prime a depăşit pragul de 200 de milioane de abonaţi la nivel global

NewMoney 15/04/2021 | 16:27 Ştiri
Amazon Prime a depăşit pragul de 200 de milioane de abonaţi la nivel global

Amazon Prime a depăşit pragul de 200 de milioane de abonaţi la nivel global, a anunţat Jeff Bezos în ultima scrisoare transmisă acţionarilor din postura de CEO, potrivit Variety.

În ianuarie 2020, Bezos anunţa că platforma are 150 de milioane de membri. Compania rareori anunţă astfel de cifre şi nu divulgă numărul membrilor Prime pe ţări sau regiuni şi nici vizualizările din Prime Video.

La începutul acestui an, Amazon a anunţat că Jeff Bezos va renunţa la funcţia de CEO în al treilea trimestru al anului 2021 pentru a deveni preşedinte executiv. El l-a ales ca succesor pe Andy Jassy, în prezent CEO al Amazon Web Services.

„Mă voi concentra pe noi iniţiative. Sunt un inventator. Este ceea ce îmi place cel mai mult şi ce fac cel mai bine”, a scris el joi.

Bezos a subliniat mai multe puncte de referinţă majore realizate de la momentul înfiinţării companiei, ca librărie online, în 1994.

Amazon utilizează direct 1,3 milioane de oameni din întreaga lume. Peste 1,9 milioane de firme mici şi mijlocii vând produse prin Amazon.com şi reprezintă aproximativ 60% din totalul vânzărilor cu amănuntul.