Amazon nu va mai acorda angajaţilor din SUA concediu plătit pentru COVID-19

Andrei Dumitru 02/05/2022 | 11:16 Ştiri
Amazon nu va mai acorda angajaţilor din SUA concediu plătit pentru COVID-19

Amazon pune capăt politicii de a acorda concediu plătit angajaţilor care se îmbolnăvesc de COVID-19, începând cu 2 mai, scrie News.ro.

Schimbarea vine în urma disponibilităţii vaccinurilor pentru COVID-19 şi a recomandărilor revizuite ale Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA, se arată într-un comunicat al companiei.

Personalul din SUA va primi acum cinci zile de concediu fără plată în urma unui diagnostic confirmat de COVID-19, a transmis Amazon lucrătorilor, într-un mesaj pe care l-a trimis şi Reuters.

”Putem continua să ne adaptăm în siguranţă la politicile noastre pre-COVID-19”, a spus compania, invocând atenuarea continuă a pandemiei, disponibilitatea vaccinurilor şi tratamentelor şi îndrumările actualizate de sănătate publică.

Schimbările vin pe fondul unei serii de probleme pentru Amazon, după un efort recent de sindicalizare ale unor depozite.

În aprilie, lucrătorii din depozitul său din New York au votat pentru formarea primului sindicat.

Sâmbătă, Amazon a declarat că opreşte notificările la nivel de depozite cu privire la cazurile pozitive din unităţi, cu excepţia cazului în care este impus de lege, precum şi eforturile de a încuraja vaccinarea.

În ianuarie, Amazon a redus concediul plătit pentru lucrătorii infectaţi cu virusul la o săptămână sau până la 40 de ore. Înainte de asta, angajaţii primeau două săptămâni de concediu plătit pentru COVID-19.