Alertă radioactivă la Spitalul Victor Babeş din Timişoara

Elena Marinescu 21/02/2024 | 17:28 Ştiri
Alertă radioactivă la Spitalul Victor Babeş din Timişoara

Pompierii au descins la Spitalul Victor Babeș din Timişoara, în urma unei alerte de radiații. Activitatea din laborator ar fi depășit anumiți parametri de siguranță, însă nu există persoane contaminate.

„Echipajul CBRN din cadrul Detașamentului 1 Timișoara efectuează o misiune de cercetare radiologică unde, o zonă de teren prezintă radioactivitate crescută. Materialul radioactiv se află în curtea Laboratorului de Igiena a Radiațiilor de pe strada Victor Babeș din Timișoara.

Cercetarea radiologică s-a efectuat în prezența și sub îndrumarea inspectorului CNCAN (Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare).

Echipajul CBRN a balizat zona la limita fondului natural de radiație. Facem precizarea că nu au fost persoane contaminate și nu există risc pentru populație, deoarece zona este în curtea laboratorului”, potrivit ISU Timiş, citat de News.ro.

Poliția a deschis un dosar penal

Polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul I.P.J Timiș efectuează cercetări in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului materialelor nucleare sau al altor materii radioactive, întrucât în curtea Laboratorului de Igiena a Radiațiilor de pe strada Victor Babeș din Timișoara ar fi fost identificată prezenței unei surse de radiații.