Alertă! Primul deces din rândul personalului medical, din cauza COVID-19

Elena Marinescu 07/04/2020 | 21:36 Ştiri
Alertă! Primul deces din rândul personalului medical, din cauza COVID-19

Un ambulanţier de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Suceava a murit în urma infectării cu noul coronavirus. El se afla la domiciliu, refuzând internarea.

„Ministerul Sănătăţii confirmă primul deces în urma infectării cu noul coronavirus  în rândul personalului medical. Este vorba despre un ambulantier în vârstă de 53 de ani din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Suceava”, a transmis, marţi seară, Grupul de Comunicare Strategică.

Bărbatul a prezentat simptomatologie COVID-19 în 24 martie, el fiind testat şi a primit rezultatul pozitiv în 30 martie. Acesta a fost internat la domiciliu şi nu a acceptat internarea. Bărbatul a murit acasă, marţi.

„Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, îşi exprimă regretul faţă de această pierdere şi transmite condoleanţe familiei. Ministrul Sănătăţii este alături de personalul medical din cadrul SAJ Suceava. În prezent, conform raportărilor din teritoriu la INSP, un număr de 699 de cadre medicale sunt infectate cu noul coronavirus”, precizează sursa citată.