Alertă de la ANM! Val de aer polar în România: ger, polei și ninsori

Elena Marinescu 07/12/2023 | 12:49 Ştiri
Alertă de la ANM! Val de aer polar în România: ger, polei și ninsori

UPDATE. Meteorologii anunţă că, în Capitală, va continua să mai ningă şi în primele ore ale nopţii, iar stratul de zăpadă va ajunge la 6-8 centimetri.

”Stratul de zăpadă depus până la ora 14:00 era neuniform şi măsura în jurul a 2 cm. Până în cursul serii va continua să ningă, astfel încât la finalul intervalului, stratul de zăpadă va atinge 6…8 cm”, au transmis, joi, meteorologii, referindu-se la vremea în Bucureşti.

Potrivit meteorologilor, vântul va sufla slab şi moderat, iar temperatura aerului va fi de 0…1 grad. ”Îndeosebi în prima parte a nopţii va mai ninge slab. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de -2…0 grade”, potrivit ANM.

______________________________________________________________________________

Alertă de lapoviță și ninsori pentru toată ţara

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis o alertă de lapoviță și ninsori pentru toată ţara, iar în Moldova si la munte s-a depus deja strat de zăpadă.

Potrivit meteorologilor, va continua să ningă la munte și în Moldova unde va fi și cel mai frig, iar temperaturile vor coborî sub 0 grade. În restul țării vor fi precipitații mixte, iar izolat se va depune polei.

În plus, vântul va sufla cu putere, iar temperatura resimțită va fi mult mai scăzută, în condițiile în care cu greu se vor depăși astăzi 3 grade. În următoarele zile, temperaturile nu vor trece de 8 grade. Mâine, ninsorile și lapovița vor începe din regiunile sud-vestice, iar spre seară se vor extinde în sud-estul țării.

La început de weekend vor fi precipitații mixte în centru, vest și sud-est, iar apoi vor rămâne în regiunile intracarpatice. În tot acest timp va continua să ningă la munte. În Capitală va fi atmosferă de iarnă. Vor fi precipitații mixte și seara vor predomina ninsorile. În termometre nu vor fi mai mult de 2 grade. Se circulă în condiţii de lapoviţă şi ninsoare în şapte judeţe, potrivit digi24.ro.

ANM a emis, joi, o atenţionare nowcasting Cod galben de precipitaţii mixte pentru localităţi din judeţele Brăila, Ialomiţa, Buzău şi Călăraşi. Potrivit meteorologilor, până la ora 13.00, se vor semnala precipitaţii mixte care vor duce la depunere de polei.