AdePlast estimează afaceri de peste 90 de milioane de euro anul acesta

Andreea Neferu 13/11/2017 | 13:52 Ştiri
AdePlast estimează afaceri de peste 90 de milioane de euro anul acesta

Producătorul de materiale de construcţii AdePlast, controlat de omul de afaceri Marcel Bărbuț, și-a majorat exporturile cu 97% în primele nouă luni ale anului.

“La export am avut un avans considerabil încă din prima jumătate a anului, iar până în al treilea trimestru, am reuşit aproape să dublăm nivelul de business pe această zonă. Totul se datorează unei creșteri exponențiale a cererilor pentru produsele noastre în țări ca Bulgaria sau Ungaria. Aici proiectele de termoizolații se desfășoară într-un ritm galopant, date fiind fondurile europene accesate în ultimul an pentru eficentizarea energetică”, declară Daniel Stăncescu, CEO AdePlast.

Compania exportă mortare, vopseluri şi termosisteme în ţări precum Republica Moldova, Bulgaria, Ungaria, Austria, Italia, Germania şi Spania, iar odată ce va finaliza platforma industrial pe care vrea să o construiască la Craiova, va prelua comenzi pentru ţările din fosta Iugoslavie. “Marea Britanie este o altă destinație de export care se va dezvolta (…)”, spune Daniel Stăncescu.

În ceea ce privește evoluția generală a business-ului, AdePlast a înregistrat un avans de 17% în primele nouă luni, din această creștere 37% datorându-se polistirenului. Până la sfârșitul anului, compania estimează vânzări totale de peste 90 de milioane de euro, față de circa 77 de milioane de euro anul trecut.


Sursă foto: AdePlast

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.