Acţiunile europene, la cel mai mic nivel din ultimele 20 de luni

NewMoney 11/10/2018 | 11:37 Ştiri
Acţiunile europene, la cel mai mic nivel din ultimele 20 de luni

Acţiunile celor mai mari companii europene au scăzut, joi, la cel mai redus nivel din ultimele peste 20 de luni, urmând tendinţa negativă a bursei de pe Wall Street, transmite Reuters, potrivit News.ro. Vânzările au fost declanşate de îngrijorarea provocată de creşterea randamentelor titlurilor Trezoreriei SUA.

Toate sectoarele sunt tranzacţionate în scădere în Europa, iar cele mai afectate sunt titlurile companiilor din sectorul tehnologic, care au continuat declinul accentuat al acţiunilor de profil din SUA.

Indicele sectorului tehnologiei din Europa SX8P a coborât cu 2,4%, chiar dacă acţiunile Ingenico au avansat cu 8,5% după ce Natixis a anunţat că analizează o fuziune între divizia sa de plăţi cu această companie financiară şi de plăţi.

Indicele pan-european STOXX 600 a scăzut cu 1,4%, la cel mai redus nivel atins după ianuarie 2017. Toţi indicii de referinţă din Europa au scăzut cu peste 1%.

Sectoarele considerate sigure în perioadele incerte, cum este cel al sănătăţii au scăzut la rândul lor, dar mai puţin, înregistrând performanţe superioare pieţei.

Acţiunile Bayer au urcat cu 5,6% după ce divizia Monsanto a obţinut dreptul, printr-o decizie preliminară în justiţie, pentru un nou proces referitor la plata unor despăgubiri de 250 de milioane de dolari într-un proces din SUA legat de un pesticid.

 


FOTO: Guliver / Getty Images