Achiziția Bancpost de către Banca Transilvania, asistată de PeliFilip

Gabriel Bucur 27/11/2017 | 15:27 Ştiri
Achiziția Bancpost de către Banca Transilvania, asistată de PeliFilip

Societatea de avocatură PeliFilip a acordat asistență juridică Băncii Transilvania în achiziționarea recentă a 99,15% din acțiunile Bancpost și a tuturor acțiunilor emise de ERB Retail Services IFN și ERB Leasing IFN, societăți care fac parte din grupul Eurobank.

În proiectul care a durat câteva luni luni au fost implicați avocați ai PeliFilip din cele cinci departamente ale firmei, respectiv drept corporatist, fuziuni și achiziții, drept bancar și financiar, drept imobiliar, rezolvarea disputelor și drept comercial, se arată în comunicatul societății de avocatură.

„Suntem (…) recunoscători Băncii Transilvania pentru că ne-a ales să fim parte dintr-un nou proiect important și provocator și să lucrăm împreună”, a declarat Alina Stancu Bîrsan (foto), partener PeliFilip.

Echipa PeliFilip implicată în această tranzacție a fost coordonată de către Alina Stancu Bîrsan și Carmen Peli, parteneri, și le-a inclus pe Oana Bădărău (Partener),  Alexandra Manciulea (Senior Associate), Alexandru Goșa (Senior Associate) și Alexandra Lupu (Associate).

PeliFilip a asistat Banca Transilvania și la preluarea Volksbank, în 2015.

Banca Transilvania a semnat vineri contractul de preluare a pachetului de 99,15% din Bancpost deţinut de către grupul elen Eurobank.

Consiliul de Administraţie al Băncii Transilvania a aprobat joi tranzacţia, potrivit unui comunicat al BT.

NewMoney a anunţat joi că cele două bănci sunt pe cale să semneze contractul.

“Achiziționarea Bancpost este o oportunitate pentru BT datorită potențialului de integrare cu businessul nostru. Această achiziție completează strategia de creștere organică a Băncii Transilvania, consolidându-ne poziția pe piață“, a declarat Horia Ciorcilă, Preşedintele Consiliului de Administrație al BT.

 

 

 

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.