S-a lansat primul marketplace agroindustrial – ”multi-vendor”. Intenția fondatorului este să listeze peste 100.000 de produse în 2021

NewMoney 10/11/2021 | 12:18 Ştiri
S-a lansat primul marketplace agroindustrial – ”multi-vendor”. Intenția fondatorului este să listeze peste 100.000 de produse în 2021

Chromosome Dynamics a lansat primul marketplace agroindustrial (multi-vendor) din România, cu 25.000 de produse listate în platformă în mai puțin de o săptămână, dintre care aproximativ 10.000 sunt deja validate.

Potrivit unui comunicat de presă, noul marketplace oferă și consultanță gratuită și verificarea fiecărui producător sau distribuitor partener. Vânzătorii care dețin deja un magazin online pot începe să vândă prin intermediul plaftormei Agrobazar în mai puțin de 30 de minute datorită sistemului flexibil de import al produselor, indiferent de platforma pe care magazinele online ale acestora sunt create.

„Agrobazar este un marketplace multi-vendor accesibil tuturor, care își propune să aducă toată industria agricolă din România într-un singur loc. Ne-am propus să listăm peste 100.000 produse până la finalul acestui an, iar până la 31 decembrie 2022, vrem să ajungem la peste 500.000 articole încărcate pe platformă și peste 500 de vânzători parteneri. Noutatea este că vrem să implicăm și micii fermieri în activitatea noastră. Suntem în proces de construcție a unei divizii fresh a marketplace-ului, unde micii producători își vor putea vinde simplu și facil produsele. Scopul nostru este creăm o comunitate mare, ce sprijină atât agricultorii din România, cât și distribuitorii care activează în zona agroindustrială.” a declarat Ionel Mugurel Gabriel, acționar majoritar al companiei Chromosome Dynamics SA.

Scopul principal al marketplace-ului este să susțină și să simplifice procesul de vânzare-cumpărare în domeniul agro-alimentar, axându-se pe crearea unei experiențe unice pentru fiecare client în parte,

Fără a exista vreo taxă de înscriere, atât micii producători locali, cât și marii distribuitori beneficiază de oportunități de full tracking și număr nelimitat de încărcări (produse), în schimbul unui comision de 10% din vânzările cu succes (retururile și refuzurile de primire nu sunt comisionate).

Agrobazar este primul proiect al companiei Chromosome Dynamics. Compania a atras aproape 700.000 Euro de la investitori prin intermediul unui plasament privat, urmând ca, în perioada următoare, start-up-ul să se listeze la Bursa de Valori București, pe piața AeRO. Chromosome Dynamics vizează ca până la finalul anului 2022 să se extindă cu marketplace-ul Agrobazar pe piața internațională. Compnia a fost înființată în anul 2020 de Ionel Mugurel Gabriel. Antreprenorul a anunțat în primăvara anului 2021 intenția companiei de a se lista la Bursa de Valori București.