Sentință record în cazul lui Gheorghe Dincă, supranumit „monstrul din Caracal”

Elena Marinescu 23/09/2022 | 20:00 Ştiri
Sentință record în cazul lui Gheorghe Dincă, supranumit „monstrul din Caracal”

După trei ani de procese, Gheorghe Dincă, supranumit şi „monstrul din Caracal”, acuzat că le-a omorât și apoi incinerat în curtea casei pe Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu, a fost condamnat vineri la 30 de ani de închisoare cu executare.

De asemenea, Tribunalul Olt a dispus ca Ştefan Risipiţeanu, complicele lui Dincă, inculpat pentru viol, să facă şapte ani de închisoare.

Pedepsele cumulate pentru toate infracțiuniile pentru care a fost găsit vinovat Gheorghe Dincă ajung la 108 ani de închisoare. Dincă se află în acest moment în arest preventiv.

Calculul inițial pentru condamnare era de 25 de ani plus un spor de pedeapă, reprezentând o treime dintr-o posibilă pedeapsă de 83 de ani. Avand peste 65 de ani, nu poate fi condamnat la mai mult de 30 de ani, astfel că sentința este cea maximă. Decizia este una în primă instanță și poate fi atacată cu apel.

Gheorghe Dincă a fost constamnat la pedeapsa maximă, fiind găsit vinovat pentru omor, trafic de persoane și profanare de cadavre. „Monstrul din Caracal” este încarcerat în Penitenciarul din Craiova din momentul reținerii sale.

Expertize ADN efectuate de INML

Gheorghe Dincă susține că nu le-a ucis pe Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu, deși inițial povestise cu lux de amănunte cum a procedat. Conform acestuia, cele două adolescente ar fi fost luate din casa sa de către alte persoane.

Avocatul familiei Măceșanu a cerut ca Gheorghe Dincă să fie achitat pentru acuzația de omor, spunând că nu există suficiente probe care să ateste că victimele nu mai sunt în viață. Într-o astfel de situație, certificatul de deces al Alexandrei Măceșanu ar fi anulat, iar căutările vor fi reluate.

În urma unei expertize ADN efectuate de INML s-a stabilit că fragmentele osoase găsite în cenuşa din butoiul metalic de la domiciliul lui Gheorghe Dincă aparţin Alexandrei Măceşanu, cu o probabilitate de 99,93%.

INML a efectuat o altă expertiză a fragmentelor osoase descoperite lângă o pădure din Caracal, însă specialiştii nu au reuşit să stabilească cui aparţine ADN-ul.