Care va fi programul magazinelor de Florii

Andrei Dumitru 22/04/2021 | 11:07 Fapt Divers
Care va fi programul magazinelor de Florii

Chiar dacă restricțiile de weekend rămân în vigoare în București, Comitetul Municipiului pentru Situaţii de Urgenţă a anunțat că programu magazinelor va fi prelungit în Vinerea Floriilor.

În această perioadă, programul operatorilor economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări servicii în spaţii închise şi /sau deschise, publice şi/sau private, se poate desfăşura în intervalul 05,00 – 18,00 în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică. În zilele de luni – joi, programul poate fi desfăşurat în intervalul orar 05,00 – 21,00, cu condiţia menţinerii incidenţei cumulată la cel mult 7,5/1000 locuitori. Prin excepţie, în intervalul orar 21,00 – 05,00 în zilele de luni până joi, respectiv 18,00 – 05,00 în zilele de vineri, sâmbătă duminică, operatorii economici pot activa doar în relaţia cu operatori economici cu activitate de livrare la domiciliu.

Care va fi programul magazinelor de Florii

Prefectul Alin Stoica a menționat însă că magazinele vor rămâne deschise în Vinerea Floriilor până la 20.00, la inițiativa Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.

Măsurile de siguranță vor trebui să fie, însă, respectate în continuare. Astfel, accesul în centrele comerciale se va face în așa fel încât să se asigure distanța de minim 2 metri între persoane, precum și o suprafață de minim 7 metri pătrați pe persoană.

Se menține însă măsura închiderii magazinelor la ora 18:00 sâmbătă și duminică, iar restricția nu li se aplică și operatorilor economici care livrează la domiciliu.